"Даскеер 2022" надмина всички очаквания


Провелата се снощи церемония за награждаване на учители "Даскеер 2022", организирана от Ученическия парламент на СУ "Петко Рачов Славейков", се превърна в нещо повече от празник на таланта и благодарността към педагозите. Интересът към събитието по традиция е огромен, но тази година билетите свършиха буквално за часове. Церемонията се организира за 21-ви пореден път без прекъсване и е една от най-ревностно пазените традиции на училището за шампиони въпреки всички превратности на съдбата в последните години.
Точно в 18:30 часа на 1 март голямата зала на Театрално-музикалния център притихна, за да се чуе химнът на Р България, изпълнен на пиано и цигулка от деветокласничките Дефне Риза и Жулиде Муталибова. След това на сцената връхлетяха талантите от Ученическия парламент и не оставиха публиката безучастна за нито секунда в рамките на два часа и половина.
Темата тази година бе "Кастинг за Даскеер". Гимназистите показаха нагледно от сцената как в продължение на два месеца подготвят церемонията, през какви перипетии минават и как измислят нещата, включени в програмата. За втори пореден път главен отговорник за церемонията е Деница Георгиева от 11г клас - председател на Ученическия парламент.
След уводните думи на водещите Виктория Арсова и Берк Вели празникът бе открит с речта на директора Милко Багдасаров. Той благодари за поредна година на своите ученици за това, което правят, за благодарността и уважението, което оказват към своите учители - към най-добрите учители в България.
Народни песни и танци, модерни танци, песни, скечове и дъжд от награди. В предварително гласуване в анкети всяка паралелка от 5 до 12 клас определи своя фаворит в съответната категория. Обработените данни формират крайните победители, станали ясни снощи на церемонията "Даскеер". По български език и литература наградата е за Радиана Христова, по чужди езици - за Христина Янева, по математика и информатика - за Петя Пелтекова, по история и география - за Милен Филипов, по биология, физика и химия - за Янислава Парнарова, по изкуства - за Димитър Ганев. Статуетката по физкултура за пореден път е в ръцете на Васил Визев. За топ начален учител е обявена Калинка Жисова. От специалните награди призът Учител- приятел е присъден на Венелин Башев, Любим учител е Кети Георгиева, най-стилен учител е Антоанета Йорданова, най-забавен - Месут Али, а най-креативен - Димитър Димов.
По традиция директорът Багдасаров награди и най-заслужилите абитуриенти в съответните области на знанието.
На финала председателят на Ученическия парламент Деница Георгиева награди с Даскеер трима души, без които тази церемония не би могла да се осъществи - директора Милко Багдасаров за свободата и крилете, които дава на учениците и доверието, което има към тях, заместник-директора Гроздан Грозев за техническата обезпеченост и педагогическия съветник Нешка Шопова за всеотдайността и подкрепата по време на целия процес на подготовка.
Деница обяви също, че средствата от билетите в размер на повече от 2800 лева ще бъдат преведени по сметката за лечението на малката Симона Барсанова от Плевен, която страда от кифосколиоза и е преминала през много тежки здравословни изпитания до момента. Призивът на майката на Мони е децата с увреждания да не бъдат третирани по-различно от всички други деца, защото те са като всички други. Повече за смелото момиченце може да прочетете във Фейсбук групата "Ангели за Мони", където е поместена и банковата сметка за дарения.
Цялото събитие се излъчваше на живо във Фейсбук, а скоро пълното видео ще бъде качено в Youtube, за да може всеки, неуспял да се наслади пряко на церемонията, да я изгледа и съпреживее независимо къде се намира по света.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини