СУ "П.Р.Славейков" отваря вратите си за децата на Украйна


Ръководството на Средно училище "Петко Рачов Славейков" заедно с Ученическия парламент към училището и детското благотворително движение "Ръка за помощ" обявява готовност да посрещне на територията си всички деца на семейства, пристигнали от кризата в Украйна в Кърджали.
Школото разполага с материална база и преподаватели, които да осигурят образователна помощ и грижа за децата от бежанските семейства независимо от възрастта им. Тези деца ще бъдат на сигурно и приятелско място от 8:00 до 17:00 ч всеки делничен ден, като ще получават обучение, топъл обяд и всякаква друга подкрепа, от която имат нужда.
Евентуалният езиков проблем ще бъде решен от съответните преподаватели по руски или английски език, а децата от семействата на бесарабските българи се очаква да се включат много бързо в един качествен образователен процес.
Колективът на СУ "Петко Рачов Славейков" отправя своя призив към всички училища в България да се включат в тази инициатива и да предоставят необходимите условия за включване и адаптация на децата на бежанските семейства в учебен процес, за да не изостават в образованието си, да не губят навици и да получат шанс.
Животът е динамичен, непредсказуем и труден. Нека в този труден момент всички бъдем съпричастни с хората, избрали родината ни за свое убежище!, гласи призивът на славейковци.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини