Йовковци в навечерието на националния празник – Трети март

В навечерието на националния празник на България, възпитаниците на СУ ,,Йордан Йовков“  отбелязаха предстоящия празник-Трети март.

На този ден отдаваме почит към всички герои, загинали за българската свобода, на светлата и чиста жертвеност пред олтара на родината, на техните мечти за достойно бъдеще.Йовковци носят в сърцата си признателност и гордост на достойни потомци.

За този ден – националния празник на България, те посветиха редица мероприятия.

Малки и големи ученици четоха стихове, пяха песни, рисуваха и изработиха табла  на патриотична тематика.Стиховете, които ученици рецитираха, са от класически произведения, дело на бележити писатели, свидетели на героичната епоха.

В часа на класа се проведоха дискусии за бележити български личности, допринесли за Освобождението на България.Те изготвиха и презентации, които можеха да се видят през целия ден във фоайето на втория етаж.

Училищното радио School days излъчи  емисия посветена на бележитата дата. След което прозвучаха вечните български песни, в които се възпява любовта към България и почит към българските герои.

Осмокласниците, придружени от техните учители,  поднесоха венец пред паметника на генерал ВасилДелов, прекланяйки се пред величието назагиналите за свободата на България.

Клуб ,,Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини