Славейковци раздадоха Даскеер-ите и събраха 1600 лева за лечението на Христина Стайкова

    Снощи в залата на Театрално-музикалния център в Кърджали се проведе церемонията по връчване на годишните награди за учители "Даскеер 2017". За 16-ти пореден път учениците от СУ "П. Р. Славейков" създадоха едно неповторимо шоу и в същото време вълнуващо представление за своите преподаватели, за съучениците си и за цялата кърджалийска общественост. За поредна година приходите от билети и дарения ще бъдат използвани за благотворителна кампания и по-конкретно за лечението на г-жа Христина Стайкова. 1600 лева е равносметката, която направиха учениците, които днес в присъствието на директора Милко Багдасаров отвориха и специалната кутия, която бе поставена снощи на входа на театъра.

    При изключително голям интерес протече церемонията, която е смесица от тържествени слова, скечове, песни, танци и всякакви ученически приумици. Тричасовото шоу не може да се разкаже, то трябва да се усети. Защото емоцията в залата е неповторима. 

    Специални гости на наградите "Даскеер" тази година бяха началникът на Регионалното управление на образованието - Кърджали г-н Гроздан Колев, експертите от Областна администрация г-жа Вилдан Сефер и г-жа Събина Сюлюкчиева. 

    Темата на "Даскеер 2017" бе "Класическият ученик на "Славейков". Водещите Йоанна и Николета разказаха с подробности за деня на славейковеца, за неговите ценности и за уважението към учителите, за приемствеността между поколенията и усещането, че ученикът на "Славейков" е единствен по рода си.

    Директорът Милко Багдасаров разказа за късметлийската монета, която току-що намерил на входа и си спомнил думите на учениците от предишни Даскеер-и, че е истински късмет да учиш в "Славейков". То го перифразира така: "Истински късмет за нас, учителите, е да работим с такива деца като вас".

    В крайна сметка учениците от най-голямото училище в Южна България раздадоха 20 уникални статуетки. За "Най-добър учител по български език и литература" бе наградена Яна Лаплева. Призът по чужди езици грабна Елена Йосифова. За най-добър начален учител бе обявена Елена Желязкова. Ръководителят на Школата по математика Вълчо Милчев получи наградата за най-добър учител по точната наука. За информационни технологии пък бе отличена Мая Стойчева. Галина Стефанова получи статуетката за "История и цивилизация", а Милка Белева - за "География и икономика". Призът за природни науки отиде при химичката Стойка Пачеджиева. За "Изкуства" бе награден Недим Мустафа, а в преподаването на "Физкултура и спорт" тази година най-добър се оказа треньорът по баскетбол Димитър Георгиев. Най-секси учителите са младите Миглена Крумова и Антон Димитров. Любим учител е титулът на Цветана Лафчиева - учител по английски език. Географикът Венелин Башев бе обявен за най-забавен, а историкът Димитър Димов очаквано получи наградата за най-деен учител.

    За трета поредна година Христина Стайкова бе обявена за учител за пример. Публиката стана на крака въпреки нейното отсъствие от залата и ръкопляска дълго, а малката й дъщеря Мария получи наградата вместо майка си.

    С няколко нови награди се обогати спектъра от статуетки за учителите на "Славейков". За "Учител - един от нас" бе обявена преподавателката по испански език Магдалена Дичева. За "Новобранец на годината" бе провъзгласена Дияна Недева, която за първа година е учител в училището, в което преди няколко години завърши средното си образование. "Учител на всички времена" бе присъдена на Стойчо Тодоров, без чието нестандартно присъствие училищния живот е немислим. "Завинаги Славейковец" също е нова награда, която се присъжда на хората, които остават свързани с училището дори, когато не работят вече в него. Лично директорът Багдасаров след певческа изява награди Добринка Камбурова, която от 10 години е пенсионер, но активно присъства в училищния живот, и Атанас Атанасов - заместник-директор на училището. Педагогическият съветник Нешка Шопова получи награда "Най-добър приятел".

    В края на церемонията статуетки получиха и абитуриенти в съответните направления.

    По традиция сцената на "Даскеер"-ите е и мястото, където се предава властта от досегашния на бъдещия председател на Ученическия парламент. Стиляна Аврамова с трогателни слова предаде символа на властта - бухалчето медальон, на новоизбраната Супита Шенкова, която ще ръководи институцията на ученическото самоуправление през следващата година.

    След три часа шоу славейковци изпяха "Ние сме светът" и споделиха, че онова, което ги прави уникални, са техните учители.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини