Поредният нарушител на карантина установиха полицаи,започната е проверка

Проверка за нарушаване на противоепидемични мерки е започната в РУ-Крумовград. Около 11,30 часа вчера полицейски инспектор проверил жилище на 53-годишен жител на село Странджево и установил, че мъжът не е на посочения от него адрес за изтърпяване на задължителна 10-дневна карантина, определена от здравните власти. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в РУ-Крумовград с оглед на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Незаконен превоз на животни бил установен в хода на специализирана операция, проведена вчера на територията на Момчилград, с цел опазване на селскостопанската продукция и имуществото на гражданите. Около 13 часа на ул.“Маказа“ в града полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Рено“, управляван от 54-годишен. Водачът превозвал две домашни животни, за които не представил необходимите документи. Отношение по компетентност са взели служители на Областната дирекция по безопасност на храните.

 Девет пожарникари от РСПБЗН-Кърджали са гасили запалени комини на жилищни сгради вчера. Произшествията са станали в Кърджали и в селата Резбарци и Рани лист. Няма нанесени щети.

Екип на пожарната служба в областния град събрал разлят живак от счупен термометър в жилище след подаден сигнал снощи около 20 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини