„21 звезди говорят на английски и френски език“

Английските и френскитеезикови дипломи на Кеймбридж и DELF/DALF-B2са признание за учителите и възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев” – град Кърджали

В навечерието на новогодишните празници се състоя поредната официална церемония по връчването на Кеймбридж  и DELF езикови сертификатина учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев”- град Кърджали в присъствието на техните родители. Сред гостите бяха г-жа Йоана Ташева – Старши експерт по чужди езици в РУО - Кърджали и Нейтан Шиъран – учител-асистент по английски език от САЩ.

Госпожа Даниела Павлова, директор на Езиковата гимназия,поздрави знаещите и можещи ботевци, които за пореден път доказват, че с труд и постоянство се постигат високи резултати в чуждоезиковото обучение. Тя припомни на присъстващите историята за създаването на изпитния център по английски език в ЕГ „Христо Ботев” и направи равносметказа постигнатото до момента. Над 300 ученици през годините успяват успешно да се справят с изпитите на Кембридж и DELF. Дипломите за владеене на чужди езици отварят врати, градят мостове, прекрачват граници и правят нашите младежи и девойки успешни хора както в страната, така и в чужбина.

Адмирации за високия професионализъм на учителите по английски и френски език, които през годините доказват, че са най-добрите специалисти в чуждоезиковото образование в област Кърджали.

Тази година 20 от явилите се на изпити получиха Кембридж сертификат за нива В2, С1и C2 по английски език, а една ученичка, която изучава френски език се сдоби със своя DELF сертификат за ниво В1.

Всички сертифицирани млади езиковедиполучиха статуетки и подаръци. Вълнението и благодарността на родителите, присъствали на церемонията, е моралната награда на съвременните просветители – учителите.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини