Задържаха джебелчанин,осуетил полицейска проверка

За осуетена  проверка и създадени пречки на полицейски орган да изпълни задълженията си 35-годишен е задържан в РУ-Джебел. Около 18 часа полицаи подали знак за спиране на лек автомобил „Хонда“. Водачът обаче не се подчинил на сигнала, установен бил по-късно, като създал пречки на служителите да изпълнят задълженията си. Отказани били проби за алкохол и наркотици. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Съставен му е акт по ЗДвП, свалени са били регистрационните табели на автомобила, който управлявал. Започната е проверка по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс за съзнателно създадени пречки на орган на властта да изпълни задълженията си.

26-годишен управлявал „ЗИЛ“ с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство. Полицейски служители от РУ-Кърджали извършили проверка на водача вчера в землището на село Даскалово. При направена справка станало ясно, че табелите на моторното превозно средство не са издадени за него. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управления. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай.

Къща в село Солище се запалила вчера около 14 часа. След подадения сигнал незабавно бил изпратен екип на пожарната служба в Кърджали, който загасил огъня. Изгорели: 50 кв. м покривна конструкция, обзавеждане, дограма.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини