Страхотен ден за СУ „Петко Рачов Славейков“

Училището навършва 37 години и празнува патронен празник

Още преди първия звънец  училището за шампиони „Петко Рачов Славейков“ бе огласено от песента „Страхотен ден“ в изпълнение на учители и ученици, а по-късно по училищната телевизия се завъртя неспирно и създаденият в пълна тайна видеоклип. Изненадата бе както за директора Милко Багдасаров, така и за целия колектив, а скоро след това се превърна в хит в социалните мрежи.

И наистина днес в „Славейков“ е страхотен ден. Макар и част от учениците да са на обучение в електронна среда , денят е пълен с прояви и празнични моменти. Точно в 8:00 ч сутринта в учителската стая директорът Милко Багдасаров предаде медальона-бухалче на Деница Георгиева от 11г клас, която е председател на Ученическия парламент и вече за втори път е директор за един ден след отминалия 9 май. В СУ „Петко Рачов Славейков“ повече от 20 години на патронния празник ученици заместват учители и ръководство с цел да „стъпят в обувките“ на възрастните и да се убедят в отговорната им работа. Веднага след предаването на символа на властта управленският екип се събра на оперативка в директорския кабинет и определи задачите за деня. По всеобщо мнение тази година „младшите“ заместник-директори, педагогически специалисти и административен персонал работят с ентусиазъм и желание.

Малките ученици от 1 до 4 клас направиха свои изложби в класните стаи с произведения, посветени на Петко Славейков – рисунки, апликации, принтове на стихотворенията му. Изложба на рисунки от прогимназиален етап имаше също в коридора на училището.

В голямото междучасие учениците от 6е клас с класен ръководител Радиана Христова направиха кулинарна разпродажба за набиране на средства за бездомните животни. Те събраха днес сумата от 410 лева, а заедно с предишните акции на 5д и 7е клас общата сума за четириногите е вече над 800 лева, като усилията продължават.

В 12:00 ч се проведе и традиционният обеден концерт на талантите на „Славейков“, в който взеха участие вокални групи, индивидуални изпълнители и рецитации. „Директорката“ Деница Георгиева приветства участниците и публиката и ги увери, че въпреки пандемията скоро ще си върнем усмивките и пълноценните празници. Специално внимание заслужава изявата на шестокласниците Бусе и Хакан, които изрецитираха култовите стихотворения „Малък Пенчо“ и „Голям Пенчо“ на английски език, а преводът е направен специално от учителката им по английски Христина Янева. Концертът завърши  с песента „Страхотен ден“.

Денят бе допълнително оцветен от новината, дошла рано сутринта, точно при предаването на властта, от Венелин Башев – учител по география, че точно днес семейството му се увеличава с раждането на малката Дея.

Денят завърши с пожеланието на Милко Багдасаров към всички славейковци: Продължавайте да правите деня страхотен!

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пак и пак тоя кариерист-вечният кандидат за какъвто и па е пост само е съмо да е на келепир.
  • 2
    Въ
    Възпитател
    0 -1
    15:45, 18 ное 2021
    Този нагъл човек, не му омръзна от цигански изпълнения както в театралните сцени на мургавите ни съграждани. Най-добрия ход за него, ако има достойнство ОСТАВКА БСП! Гласовете са под 3х., при П. Михалевска 6хиляди
  • 3
    Че
    Честен
    0 0
    16:04, 18 ное 2021
    Човек ЛЪЖА! 50 години най-голямата лъжа за нас кърджалийци! Най-сетне да каже кой е той! Начало на живот...... и т. н. Стига негови лъжи!
Последни новини