Тържествено отбелязаха 35-годишнина на Детска градина „Брезичка“ в Ардино

35-години от създаването си чества детска градина „Брезичка“ в Ардино. По този повод днес бе организиран тържество. Под ръководството на всички учителки, децата изнесоха празнична програма. Малчуганите изпяха много песни, танцуваха и рецитираха стихове.

Поздравления за празника отправи директорът на детското заведение Къймет Мюмюн. „Преди 35 години се отвориха вратите на ДГ „Брезичка”. От тогава, през тези врати минаха много деца, които излизаха оттук по-зрели, по-знаещи и по-можещи. Тук децата растат с любов и ласки като цвят на есента. Казват, че детската градина е държава на света, на игри, мечти и песни, рай за малките деца. Пожелавам на всички деца и целия персонал много здраве и надежда в бъдещето“, заяви Къймет Мюмюн. Тя изказа искрена благодарност към ръководството на община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, за постоянната помощ и подкрепа през годините.

По повод 35-годишнината от откриването на Детска градина „Брезичка“ бе получен поздравителен адрес от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям. „Вие възпитавате личности, които са бъдещето на нашата община и най-голяма награда за всички е любовта на децата, лъчезарните им усмивки и благодарността на техните родители“, се казва в адреса.

ДГ „Брезичка” е открита през месец ноември 1986 г. с директор Мариета Евтимова. Директори на детското заведение са били още г-жа Стоянова и покойната Тюркян Йеменджиева.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини