Млади историци от Езиковата гимназия с отличия от Национален конкурс

Изображение 1 от 2

    Инициативата през настоящата година е на КПД „Родно Лудогорие“, гр. София, и клуб „Родолюбие“ при ОУ ”Св. Климент Охридски“, гр. Попово, с подкрепата на Министерство на образованието и науката (МОН) и РУО на МОН в страната. Сред многобройните участници, разпределени в три категории и две възрастови групи, възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ се представиха достойно и спечелиха призови места  в две от категориите – за есе и за  мултимедийна презентация.

    На първо място за есе бе класирана Ива Стоичкова, ученичка в дванайсети клас. Нейното оригинално творческо виждане и нестандартен поглед върху Априлското въстание 1876 г. и значението му за последвалата Руско-турска освободителна война 1877-1878 г. впечатли журито и тя заслужено спечели призовото място. Признание получи и друг млад историк от ЕГ „Христо Ботев“ Ясемин Садък, ученичка от 11. клас. Тя бе класирана на второ място за мултимедийна презентация. Успехът на момичетата се дължи на любовта към историческата наука и помощта на учителката по история и цивилизации Диана Георгиева.

    Целите на конкурса са да се създадат условия за формиране на ценностни ориентации и качества, свързани с чувството на национална идентичност и любов към Родината и уважението към другия, както и да се създадат условия за развитие на потребности, интереси и нагласи за учене и самоусъвършенстване при изразяване и отстояване на активна жизнена и гражданска позиция.


     Пожелаваме им още много успехи и занапред!

    Това съобщиха от ръководството на гимназията.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини