Доброволци и общински служители помагат на БЧК за раздаването на пакетите с храни

Изображение 1 от 2

    С активното участие на доброволци и общински администрации се осъществява Операция тип 2 „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2020“, BG05FMOP001-2.004 по Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в осемте Временни пунктове на БЧК в Кърджалийска област.

    Към 07.10.2021 година приключи раздавателния процес в Община Джебел като от общо 796 правоимащи лица своята подкрепа са получили 779 жители на общината, голяма част от които са  индивидуално консултирани по петте вида съпътстващи програмата мерки.

    Благодарение на ангажираността на кметовете на големите общини и малките населени места и добрата организация на работата на МОЛ-ове на Временните пунктове  до момента от 9 203 правоимащи лица полагащите им се индивидуални хранителни пакети са получили 5 348 жители на Кърджалийска област, част от които по домовете си, предвид възрастовите характеристики и епидемиологичната обстановка.

    Областният съвет на БЧК - Кърджалинапомня на правоимащите лица, че на 25 октомври 2021 година приключват работа Временните пунктове за раздаване на индивидуалните хранителни пакети в Ардино и Черноочене, на 29 октомври - в Кирково и Момчилград и до 15 ноември ще работи Временния пункт в Кърджали.

    За улеснение на правоимащите лица Българският Червен кръст създаде сайт с адрес : https://foodprogram.redcross.bg/socialcheck, който дава възможност на всеки гражданин да провери сам дали е включен в списъка с правоимащи лица.

    Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини