Социалистите в Кърджали почетоха Девети септември

Традиционно, точно в  18.00 часа пред паметника на Малчика в парк "Горубсо" членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия, се събраха да отбележат 77години от събитията на 9-ти септември 1944 година.Една дата от българската история , която не може да бъде забравена, независимо от противоречивите оценки, за която само времето ще даде своята обективна оценка.В по-малък състав,съобразявайки се с  противоепидемичните мерки,те поднесоха венец в знак на почит и признателност към загиналите в антифашистката съпротива.

„ Тази дата никога няма да бъде забравена, защото промени из основи облика на изостаналата дотогава България. За кратък период България се превръща в една модерна,силно развита индустриална и космическа страна със стабилна икономика, развито селско стопанство,социална стабилност. Да ,имало е и грешки, но те не могат да изтрият истината за изграденото,защото и днес всеки от нас вижда построеното от поколенията. Всяка година отбелязваме тази дата, но не като повод за носталгия по миналото, а гледайки и работейки за по-доброто бъдеще на България!“ споделят социалистите.

В цялата област с различни прояви социалисти и симпатизанти на лявата идея отбелязаха събитието.В Крумовград,местните социалисти поднесоха цветя и се поклониха пред паметника на Руския воин.Малко по-късно, торта специално изработена за повода приятно изненадасъбралите се в офиса на дискусия партийни членове и симпатизанти.

Теодора Каракостова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Че
    Честит
    2 0
    09:12, 10 сеп 2021
    Честито, ама сте само 16.Недоумявам учителя по география какво общо има с групата на В. Енчев. Каним Месут, като ардинец на лечение на Б. брези. На земята ли е?
  • 2
    Хр
    Христо
    2 0
    13:05, 10 сеп 2021
    Хей,компроментиран Багдасаров, къде ти са морално не легитимните общ. съветници? Къде са зам.областните? Къде ти са....?
Последни новини