Социалистите в Кърджали отбелязаха Девети септември

Традиционно на връх девети септември в късния следобед с кратко тържество и поднасяне на цветя на паметника на Адалберт Николов - Малчика в парк ”Горубсо” кърджалийските социалисти, симпатизанти на партията,  съвместно с членове на  Българския антифашистки съюз  отбелязаха  74 години от 9 септември 1944 г. С едноминутно мълчание бяха почетени загиналите в антифашистката съпротива. Приветствия по повод празника поднесоха  председателя на Общинския съвет  на БСП Георги Кючуков, председателя на Областния съвет на Българския антифашистки съюз Йордан Митев и председателя на младежкото обединение Милен Филипов.

С бурни  ръкопляскания бе съпроводено словото на председателя на общинския съвет на БСП Георги Кючуков, който се обърна към присъстващите: „Опитите да бъде пренаписана българската история ще бъдат неуспешни! Девети септември промени съдбата на милиони българи, които отдадоха живота си, за да я има днешна България.Поклон пред всички тях” . Малко след това той награди Митко Гергинов, Галина Стефанова и гл.ас.Величка Георгиева, дългогодишни партийни активисти с отличие ”почетен член на БСП” за кръгли годишнини и цялостна партийна и политическа дейност.Отличието „Заслужил социалист” бе връчено на  Милан Миланов, бивш кмет на Кърджали, в момента председател на Обществения съвет в града. В края на тържеството бяха връчени и партийни членски карти на нови партийни членове. Тържеството продължи с любими песни изпълнени от  дамски вокален хор „ Ахрида” и много български народни хора.

В съшия ден социалистите от областта също отбелязаха  годишнината. В община Крумовград с кратко тържество и поднасяне на цветя на паметника на Руския войн те почетоха паметта на загиналите.Съпартийците им от община  Момчилград  поднесоха цветя на паметника на участниците в Отечествената война. Кирковските социалисти положиха цветя на  паметната плоча - чешма в чест на загиналите в Отечествената война 1941-1945 година.

Това съобщиха от местната централа на БСП.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини