В Турция продължава борбата с 9 горски пожара в четири окръга на страната

В Турция продължават усилията за справяне с общо 9 горски пожара в четири окръга в югозападната част на страната - Анталия, Мугла, Ъспарта и Денизли, съобщава турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на министъра на земеделието и горите Бекир Пакдемирли.

Министърът е посочил, че наред с продължаващите пожари в окръзите Анталия и Мугла, днес са избухнали и горски пожари в окръзите Ъспарта и Денизли.

Горският пожар в района на Сютчулер в окръг Ъспарта е избухнал на територията на природен парк, като огънят се е разпространил бързо в резултат на вятъра.

Министърът е заявил, че общо 16 самолета и 51 хеликоптера участват в борбата с огнената стихия в районите на пожари.

Пакдемирли е съобщил също, че за последните шест дни са овладени 129 горски пожара в 31 окръга на страната.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че в окръг Мугла общо 10 000 жители са били евакуирани заради пожарите.

Турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой категорично опроверга твърдения, че унищожените от пожарите терени ще бъдат предоставени за застрояване за целите на туризма.

Турция преживява най-тежките горски пожари за последните десет години, като близо 95 000 хектара гори в страната са унищожени от огъня досега тази година, отбелязва в."Хюриет дейли нюз". 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини