Представиха 10-и том на Сборник „Тракия“ в Хасково

    10-и том на Сборник „Тракия“ беше представен в зала „Хасково“ днес. Той беше представен от отговорния редактор на изданието Димитър Шалапатов, академик Стоян Райчевски и доц. д-р Елена Алекова, които участват със свои публикации.

    В сборника има статии и студии за историята на Тракия и Македония. Има общо 24 материала, написани от около 20 автори, сред които и други доктори, доценти и професори на науките. Близо половината от авторите са от Хасково.

    Сборникът трябваше да бъде представен миналата година, но това беше отложено заради пандемичната обстановка в страната. Тази година представянето му съвпада с 20-годишния юбилей на Тракийския научен институт - филиал Хасково, каза Димитър Шалапатов.

    Сборникът е издаден с финансовата подкрепа на община Хасково по програма “Културни инициативи”. Събитието уважиха кметът на община Хасково Станислав Дечев, главният секретар на Областна администрация - Хасково Стефан Танев, граждани.

    Градоначалникът удостои с почетен знак Тракийския научен институт- филиал Хасково, съобщиха от администрацията. Отличието се дава по повод 20 години от основаването на Института и издаването на 10-и юбилеен том на Сборник „Тракия“.

    „Продължавайте да работите все така упорито за опазване на българската историческа памет и културно наследство и да вдъхновявате новите поколения да следват Вашия исторически и патриотичен път“, каза при връчване на почетният знак на община Хасково кметът Станислав Дечев. 
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Го
      Гошката
      3 -2
      13:10, 23 юни 2021
      И други важни гости имаше освен Танев комуниста. Ама явно само той си е платил,че го казвате..... Хайде няма да казвам кой си са....... че ви отиде платения репортаж на кино.
    Последни новини