64 незаконни сметища в региона на Хасково засече проверка на областния управител

Изображение 1 от 2

    64 незаконни сметища са регистрирани на територията на региона при проверка от комисия, назначена от областния управител на Хасково.

    Проверката е направена по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това е станало ясно днес на работна среща с представители на държавните институции, свикана от областния управител инж. Минко Ангелов.

    От Областна администрация уточняват, че през първия етап на инспекцията за незаконни сметища, са проверени всички села на територията на 11-те общини от областта. За констатираните нередности са издадени предписания. Според тях, боклуците е трябвало да бъдат изчистени в срок от един месец. След изтичане на това време, е започнал втори етап на проверката, който все още върви.

    В някои общини е констатирано неизпълнение на предписанията и са наложени санкции от РИОСВ-Хасково.

    Проверките са извършени от Областна администрация-Хасково съвместно с РИОСВ-Хасково и ОДМВР-Хасково.

    По време на срещата е засегната и темата "здравеопазване". Директорът на РЗОК-Хасково Ирина Колева е отбелязала, че основният проблем в областта е обезпечеността от лекари. Има населени места, където общопрактикуващите лекари са недостатъчни или едно джипи покрива повече от две-три населени места.

    Областният управител е уверил представителите на държавните институции, че администрацията, която ръководи,  ще съдейства, за  бързото решаване на проблемите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Да
      Дааа
      5 -4
      20:07, 22 юни 2021
      Този обл упр може само да се изреже яко
    • 2
      Мд
      Мда
      2 -5
      21:36, 22 юни 2021
      Минко си прави реклама с разпореждане на прокуратурата
    Последни новини