Заловиха дрогиран шофьор в Кърджали,кътал си наркотик

Притежател на наркотик и шофирал след употреба на дрога е бил задържан в РУ-Кърджали. В хода на полицейска операция около 13 часа вчера в областния град бил спрян лек автомобил „Опел“, управляван от 29-годишен. При проверката полицаите открили бяло прахообразно вещество, което при направен тест реагирало на метаамфетамин. Водачът бил тестван за дрога и било установено, че е употребил от същия наркотик. Отказани са били проби за химически анализ. Мъжът е задържан в РУ-Кърджали за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на високорисково наркотично вещество и за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотик. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

За използване на фалшиво свидетелство за управление на МПС 31-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. Около 12 часа вчера в областния град полицейски служители извършили проверка на водач на лек автомобил, който представил документ за правоспособност, издаден в Белгия. При направена справка станало ясно, че шофьорската книжка е фалшива. Образувано е досъдебно производство.

Полицаи от РУ-Момчилград установили, че 52-годишен унищожил стъклопакет на три прозореца на частен дом в село Нановица. По случая е започната проверка за повреда и унищожаване на чуждо имущество, която се извършва от група „Охранителна полиция“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини