Новият генерален консул на Р Турция в Пловдив е с корени от България

Новият генерален консул на Р Турция в Пловдив Н.Пр.Корхан Кюнгерю е с корени от България. Това разкри самият той на традиционна турска закуска дадена на представители на медии от София, Пловдив и Кърджали. По бащина линия той има родствени връзки с Хасковско. Родителите на баба му са родом от нашата страна, поясни още дипломатът. Изтъква ,че самият той е родом от Одрин,откъдето е и баща му. В семейството са трима братя, като единият преподава в Консерваторията на Тракийския университет. На него генералният консул разчита за културни прояви в нашата страна.

 Корхан Кюнгерю е семеен. Има една дъщеря-Мелис, която е на 10 години. Тя завършва учебната си година в Турция. След това и предстои да се премести в Пловдив, където баща й и търси подходящо училище. Дипломатът не скри,че дъщерята била разочарована от новото назначение. Убеден съм, че когато дойде в Пловдив ще и хареса много, каза още генералният консул.

  Корхан Кюнгерю работи в турското Външно министерство от 1999 г.България  е петата страна в която е назначен. Служил е в Дака,Бангладеш; Дъблин ,Ирландия; Брюксел ,Белгия и в Казахстан.

От 2019 г.до 1 април 2021 г.е в МВнР на Р Турция в отдела за координация и помощ за пострадалите от пандемията.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Достатъчно е да се каже само че е от четата на ердоган и стига.всичко друго е излишно. Ислямист - от другата страна на медала фето.
Последни новини