Госпожа Библиотека отново при славейковци

В края на учебната година първолаците от СУ „Петко Р. Славейков“ се убедиха, че щом Госпожа Библиотека обещае нещо, тя задължително го изпълнява. Успешният авторски проект на Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров“ - „Книга до всеки“ стартира от училището за шампиони. През изминалата учебна година до стотици ученици достигнаха книги, доставени лично от Госпожа Библиотека и това не е всичко. Освен отбелязването на годишнини, свързани с бележити български и чужди автори, работещата в Регионална библиотека Маргарита Павлова неуморно запознава учениците с текстове от световноизвестни автори и факти от живота им.

През цялата учебна година четенето на приказки в СУ „Петко Рачов Славейков“ е част от създаване на навици и близък допир с книгата, а също така и част от усъвършенстването на въображението. В един снежен ден, докато Госпожа Библиотека четеше поредната приказка от книжката на Атанас Цанков „Непослушковци“, обеща на първолаците, че когато започнат да зреят черешите, тя отново ще дойде да прочете приказка за враната, която много обича череши и е готова навсичко за да похапне от вкусните плодове.Павлова изпълни обещанието си и прочете на първолаците за Врана-Неразбрана. Нали черешите зреят сега, а обещанията се дават, за да бъдат спазени.

Литературните четения в най-голямото училище са събития от календара на съвместните дейности на Регионалната библиотека и СУ „П. Р. Славейков“.

През тази година се случи още едно събитие, а то е откриването на обновената училищна библиотека и Филиал-3 към РБ „Никола Вапцаров“, там нови книги се заемат от многобройните читатели, организират се посещения и литературни четения. През ваканцията библиотеката очаква учениците с препоръчителните списъци за четене. 

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини