В "Пътна полиция"засякоха товарен "Мерцедес",издирван в Шенгенската информационна система

Товарен автомобил, обявен за издирване Шенгенската информационна система, е бил иззет вчера от служители на ОД на МВР-Кърджали. Вносният „Мерцедес“ от Дания бил представен за регистрация в сектор „Пътна полиция“ и при направена справка било установено, че обявен за международно издирване. След процедурата по изземване моторното превозно средство е оставено на съхранение в база на Областната дирекция. Работата по случая продължава сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.     

. 60 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Джебел с цел предотвратяване на рисково поведение от водачите, свързано с нарушаване на скоростните режими, неправилно изпреварване, употреба на алкохол и упойващи вещества. 18 са констатираните нарушения, за които са съставени 3 акта, 2 фиша по ЗДвП, а за 13 клипа за превишена скорост ще бъдат съставени електронни фишове.

 Пет екипа на пожарната служба в Кърджали са реагирали на сигнали на граждани за аварийни ситуации. Пожарникари премахнали гнездо на пчели от двор на детска градина, обезопасили паднал стълб за улично осветление, разчистили пътно платно от камъни край рушаща се къща  в областния град. На изхода на Кърджали трима огнеборци извадили паднал кон в шахта.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини