Бивш министър на отбраната получил анонимно документ, че е следен от ДАНС

Бившият военен министър и посланик на България в НАТО Бойко Ноев разказа пред bTV, че наскоро е получил документи, от които се вижда, че ДАНС е следила и анализирала негови публични прояви.

"Намери ме човек, показа ми документ, носещ всички атрибути на официален документ на ДАНС. Освен мои пътувания имаше анализи на мои участия в телевизионни предавания. ДАНС е анализирала мои разговори в bTV, БНТ, "Неделя 150". Питам аз какво му е на ДАНС да анализира мои участия и да прави мониторинг на медии", каза Ноев. Той уточни, че е получил сигнала преди два -три месеца от човек с ковид-маска, но е запомнил датата на съставяне на документа и името на агента. Поискал среща с довчерашния директор на ДАНС Димитър Георгиев за да изясни защо е следен, но той бил много зает.

"Бях потресен от това, което чета, там имаше и фалшиви неща. Това поставя принципния въпрос за кого работят службите в България", каза Ноев, според когото силовият апарат на държавата изпълнява лични поръчки", каза Ноев.

Той си спомни и че преди време член на правителството на Бойко Борисов му е казвал, че тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров го предупредил да не разговаря с Ноев, защото телефонът му се подслушва.

"Фокусирането върху подслушването не е най-важното. Подслушва се от държавни, но и от частни структури, които също работят за дълбоката държава. Важното е в каква държава живеем и кой защитава нашите права като граждани", обобщи Ноев.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини