Голов спектакъл между Арда и Локомотив в Кърджали за страхотен край на сезона

Отборите на Арда (Кърджали) и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 3:3 в последен мач от плейофната фаза на efbet Лига. Спас Делев (4, 43) беше точен на два пъти за домакините, а младокът Александър Колев (13) отбеляза първия си гол в елита за пловдивчани между двете попадения на Делев. През второто полувреме Тонислав Йорданов (49) покачи преднината на Арда след добър удар с глава. След това обаче Локомотив стигна до равенството. Димитър Илиев (64) отново върна интригата в мача, а в самия край на мача Александър Иванов (89) изравни с дебютен гол. Двубоят на практика беше без значение за двата тима, като след срещата "смърфовете" бяха наградени с медали за второто си място в класирането след сезон 2020/21. Наставникът на Локомотив Александър Тунчев пусна в игра от първата минута младоците Кристиан Томов, Александър Колев и Даниел Иванов.

Стадион: Арена Арда

Съдия: Георги Давидов

Още в самото начало на срещата Арда поведе в резултата. Александър Георгиев влезе в наказателното поле и центрира, а защитата на гостите не се справи добре. Лукас Масоеро изчисти топката на крака на Спас Делев, който разстреля Томов за 1:0.

Гостите от Пловдив изравниха много бързо с гол на младока Александър Колев. Той показа много добро пласиране в наказателното поле и с глава се възползва от блестящо центриране на Момчил Цветанов от левия фланг. Това беше и първи гол за Колев в елита на България. 

В 43-ата минута миг гениалност от Спас Делев доведе до втори гол във вратата на Кристиан Томов. Футболистът на Арда се разходи в наказателното поле между Масоеро и Малембана, а след това с безпощаден шут преодоля и младия вратар на "смърфовете".

Второто полувреме започна силно за Арда и домакините набързо стигнаха до трети гол. Този път негов реализатор бе Тонислав Йорданов. Той беше намерен в наказателното поле от Деян Лозев. Бранителят центрира, а Йорданов изпревари Томов и засече с глава във вратата на Локомотив. 

В 64-ата минута Локомотив проведе успешна контраатака, при която "смърфовете" стигнаха до гол. Бирсент Карагарен намери Димитър Илиев в наказателното поле, капитанът на пловдивчани се засуети, но все пак стреля. Топката се отби в крака на Деян Лозев и пак попадна на у Илиев. Този път капитанът на Локомотив обаче насочи удара си право във вратата за 2:3.

Минута преди края на мача Александър Иванов смълча феновете на Арда. Синът на Георги Иванов-Гонзо се появи в игра от резервната скамейка и отбеляза гол след добро подаване на Момчил Цветанов в наказателното поле. Димитър Илиев пропусна топката, а Иванов овладя и стреля. Топката се отби леко в крака на Таравел и излъга стража Васил Симеонов. 

АРДА - ЛОКОМОТИВ 3:3
1:0 Спас Делев (4)
1:1 Александър Колев (13)
2:1 Спас Делев (43)
3:1 Тонислав Йорданов (49)
3:2 Димитър Илиев (64)
3:3 Александър Иванов (89)

АРДА: Васил Симеонов, Спас Делев, Александър Георгиев, Никола Таравел, Георги Атанасов, Румен Руменов, Деян Лозев, Алекс Петков, Емил Мартинов, Мартин Костадинов, Тонислав Йорданов; 

ЛОКОМОТИВ: Кристиан Томов, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро, Конър Руан, Парвиз Умарбаев, Даниел Иванов, Александър Колев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Георги Минчев;

Спортал бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини