Кой е Даниел Делчев,новият областен управител на Кърджали?

Роденият на 11 август 1970 година Даниел Делчев днес ще бъде назначен за областен управител на Кърджали от служебния кабинет

Делчев е дългогодишен експерт по европроекти. След като няколко години работи в „Устра”, през 2006 г. основа своя консултантска фирма „Българска финансова група“.
Познат на бизнеса в областта, тъй като е помагал на много компании в подготвянето и управлението на европроекти.

Завършил е българска филология и журналистика. От зората на демокрацията е бил наблюдател на различни избори като част от Гражданското сдружение за честни избори и граждански права.
Бил е кандидат за кмет на община Кърджали от БСП. В момента е общински съветник в Кърджали от червената партия. Беше избран с преференции, макар че заемаше 14-то място в листата.

Дарява месечното си възнаграждение в подкрепа на здравни и социални дейности. След началото на пандемията направи редица дарения на предпазни средства, оксиметри и безконтактни термометри на Хоспис „Добролюбие”, Клуба на инвалидите, Центъра за спешна медицинска помощ, Медицински център „Авицена” и др.

Член е на Постоянната комисия по екология, европейски проекти и туризъм и на Постоянната комисия по земеделие. Запомнящи са предложенията, които прави в комисиите и на сесии, тъй като се отличават с прагматизъм и компетентност.

И преди на стане общински съветник участваше в различни каузи в помощ на хора в неравностойно положение. Един от най-активните членове на „Лайънс клуб” в Кърджали.

В спортните среди е известен като много добър тенисист, носител на призове в градските турнири на Кърджали. Напоследък е преминал от тенис към тенис на маса, но само като инцидентни двубои, където също се представя силно.

Делчев е женен, има две дъщери. Съпругата му е управител на счетоводна къща.
След като заеме поста на областен управител на Кърджали, Даниел Делчев ще напусне Общинския съвет.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Динева
    3 0
    21:58, 19 май 2021
    Най-после се назначава качествен и кадърен човек на висок пост. Бъдете здрав г-н Делчев.

Още новини

Последни новини