Джонсън притеснен от разпространението на индийския вариант на коронавируса във Великобритания

Британският премиер Борис Джонсън изрази днес безпокойство във връзка с локализиран ръст на заразените с индийския вариант на коронавируса в кралството, предаде Франс прес.

"Това е обезпокоителен вариант, той ни тревожи", заяви министър-председателят при посещение в британско училище.

"Твърде широк е кръгът от научни становища по повод това, което може да стане", добави той. "Има набор от неща, които можем да направим, не изключваме нищо", каза премиерът.

Според обширно изследване, чиито данни са публикувани днес, броят на случаите в Англия е намалял двойно отпреди месец. В момента на 1000 жители се пада един заразен, но британските медии споменават за локализирани огнища на индийския вариант, по-специално в Болтън, близо до северния град Манчестър.

Борис Джонсън обаче увери, че ще бъдат осъществени новите етапи от предприетото разхлабване на рестрикциите в Англия, насрочени за 17 май (по-специално с отваряне на пъбовете и ресторантите) и за 21 юни, когато се очаква да бъдат отменени повечето останали ограничения.

"Може би ще има какво да се прави на местно ниво и няма да се колебаем, ако ни препоръчат това", допълни той.

Тежко ударена от пандемията, взела в страната близо 128 000 жертви, Великобритания започна широка ваксинационна кампания. Близо 35 милиона жители на кралството получиха вече първа доза ваксина, над 18 милиона - и двете. Правителството си постави за цел до 31 юли да имунизира най-малко с първа доза всички пълнолетни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    нема от кво да се
    0 -1
    08:11, 14 май 2021
    притеснява анадолското рижаво говедо. да им шибне по още няколко игли. и без туй са пакистанци и индийци собствениците на UK.
Последни новини