Новият iMac идва с М1 чип и седем нови цвята

Изображение 1 от 3

  Както се очакваше, вчера Apple представи поредния си компютър, оборудван с фирмен М1 чип, който този път е от семейството на iMac и идва с променен дизайн и някои важни подобрения.

  Новият iMac изглежда като уголемен iPad, като от Apple са успели да намалят рамките, да направят тялото още по-тънко и да заместят овалния гръб с плосък такъв.

  Компанията казва, че е успяла да намали обема на iMac спрямо предходния модел с цели 50% и да намали дебелината до едва 11.5 милиметра, което в голяма степен се дължи на новата архитектура, базирана на М1.

  Друга голяма новост е, че iMac вече ще се продава в общо седем различни цвята.

  Екранът на новия компютър е с диагонал от 23.5 инча, резолюция от 4480 х 2520 пиксела, гъстота на пикселите от 218ppi и яркост от 500 нита.

  Можем да избираме между конфигурации с 8/16GB RAM и от 256GB до 2ТВ SSD памет.

  Това е и първият компютър на Apple, който най-накрая изоставя HD камерата за видео разговори и я замества с Full HD сензор (1920 х 1080 пиксела).

  За още по-пълноценни видео срещи iMac разполага с нова система от микрофони и говорители.

  Захранващият кабел също е различен и е подсилен с текстилно покритие, а свързването със самия компютър се случва посредством магнит.

  В адаптора пък е вмъкнат Ethernet порт, а на гърба на устройството има общо 4 USB-C порта, два от които поддържат Thunderbolt.

  Към новия iMac има и набор от нови аксесоари в лицето на разноцветни мишки, клавиатури и тракпад, които съответстват на цветовите разновидности на компютъра.

  Очаква се той да се появи на пазара в края на май, а цената му ще е точно 1299 долара за базова конфигурация.

  Източник: lifestyle.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини