Президентът Радев връчи мандата на Даниел Митов за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи мандат на първата политическа сила ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, след проведените на 4 април парламентарни избори.

Като председастел на ПГ на коалицията Десислава Атанасова обяви номинацията за министър-председател на Даниел Митов.

"Уважаеми г-н Митов възлагам ви да съставите правителство. Очаквам в 7-дневен срок да предложите правителство, което да ръководи ефективно страната и да я извади от кризата", каза президентът при връчването на мандата на Митов.

Преди малко повече от час Бойко Борисов обяви състава на правителството, което те предлагат.

Борисов заяви, че очаква провокации, за да няма редовно правителство, а служебно без парламент. "Вземете мандата, длъжни сме да го изговорим", призова Борисов. "Не е срамно да кажеш "Не" на първата политическа сила. Четвъртък ще излезем и ще кажем дали сме постигнали нещо или не сме постигнали", допълни Борисов.

Вчера президентът Румен Радев проведе консултации в президентството с всички парламентарно представени партии в Народното събрание.

Ако от ГЕРБ - СДС върнат мандата, тогава президентът ще упълномощи втората по численост политическа сила в новия парламент - "Има такъв народ", да състави кабинет.

От партията вчера само казаха, че ще спазят закона и повториха, че няма да влязат в коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Об
    ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИИН
    2 -2
    15:03, 20 апр 2021
    Пълна пародия7: този хамелеон и кариерист готов и майка си за прегази самои само да е във власта. Какви ги е говорил какви ги е вършил,колко партии е пребродил и капка срам.дебелоок.знае че няма никакъв шанс но само и само и това да прибави към порнобиоографията си-бил кандидат за премиер.дори и от партия намагарате да беше пак щеше да се натиска и кандидатира. Позор безсрамнико.
    А що се отнася до слави- клоуна е още по голямата пародия.мутраген
    • Ба
      Бай Шиле
      1 -2
      15:22, 20 апр 2021
      Визираш призидента ! Прав си тоя бивш фатмак превърна президентската институция в цирк а той се превърна в главе клоун.
Последни новини