Кирил Петков: Очаквам Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ

Очаквам министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ, заради чиито действия и бездействия е нарушен общественият интерес в полза на привилегировани фирми", написа Кирил Петков във фейсбук.

Публикацията му е във връзка с изнесените от зам.-финансовия министър данни за нарушения, допуснати от АПИ по отношение на обществените поръчки за ремонт и поддръжка на пътищата. Вчера пътната агензия неочаквано обяви прекратяването на всички поръчки за пътна поддръжка в страната.

Действията на МРРБ и Агенция "Пътна инфраструктура" от тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно мнозинство, смята премиерът в оставка.

"За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики", пише Петков.

Източник: БНТ

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ba
    back light on
    0 0
    15:06, 27 юли 2022
    А следващи избори пак с машинно гласуване и президента да ви тури отново първа политическа сила а руското мекере Янев втори, не очакваш ли Кириле ?
Последни новини