14 °C

Петя Михалевска: Време е да си върнем държавата! Промяната е в наши ръце!

Скъпи приятели,

Завършваме една нелека кампания и искам да я завършим  положително, защото въпреки нелеките дни, въпреки пандемията, въпреки условията в които живеем, ние сме хора, имаме чувства, имаме мечти и трябва да се опитаме с разум и със сърце да намерим най-вярното решение за нашето бъдеще. Най-логично е, когато се обръщам към вас и обещавам какво ще направя като бъдещ народен представител, да го направя разбираемо и с открито сърце.

Днес ние трябва да тръгнем по онази пътека, онзи общ път, който да ни доведе до по-достойно съществуване, по-достойна работа и справедливи доходи. Най-важната ни задача е да изградим едно по- добро бъдеще за нашия град, за нашата област и за нашата родина.

А бъдещето на страната ни са нашите деца! За съжаление те все повече намаляват.  Виждаме, че младите лица отсъстват от нашите населени места, от градовете и селата, принудени да бягат в чужбина, да търсят работа, да не могат да намерят първо работно място в родния си край.

Аз поех много сериозни ангажименти. Защото извън строителството на магистрали, на зали, на градинки, на тротоари – има нещо, което е най-важно – това са хората! И ако човекът не се чувства спокоен и здрав, всичко друго няма абсолютно никакъв смисъл. Затова ние от Българската Социалистическа Партия ще направим така, че да има по-високи доходи и те да не разклатят стабилността на държавата, както се опитват да ни внушават вече десетилетие, да има по-високи пенсии, да има адекватно здравеопазване, да има повече работа. Само че за да се случи всичко това, трябва да има работеща икономика.  Трябва да има производство, а не само да бъдем консуматори, нашите продукти да са конкурентни на пазара,  да се купуват, да се изнасят, да бъдат еталон за качество.

Тоест, ние искаме свобода на бизнеса.  Да може всеки един, които през последната година освободи своите двама, трима, пет или десет работника да ги възстанови, да им създаде предвидима среда, да знае, че държавата ще плаща своите задължения, няма да ги отсрочва и няма да създава на  бизнеса непосилни условия за развитие. Ще създадем една предвидима среда на стопански живот.

Днес, поглеждайки област Кърджали, виждаме няколко големи работещи предприятия, но също така виждаме неизползвания огромен икономически и  географски потенциал на региона. Започнатите от нас инфраструктурни обекти като обходен път на гр. Кърджали, разширяване на пътя към ГКПП Маказа, индустриална зона Кърджали, не са реализирани, а те са ключови за развитието на икономиката в целия регион. ГЕРБ имаха 10 години да го направят. Не могат!

Също така, загубихме нещо много важно – загубихме нашата индустрия, загубихме традиционния си поминък свързан с отглеждане на тютюн, загубихме нашите работни места, загубихме професионалния потенциал, който беше изграждан десетилетия наред в нашата област.Държавата трябва да създава такава среда, в която да може да дадем шанс на умните, предприемчивите, можещите да започнат да изграждат предприятия, които да са интелигентно насочени с висока добавена стойност на своя труд.Тоест предприятия, които имат бъдеще, които са конкурентни и които могат да печелят.

Всичко това трябва да осъществим не защото  искаме да го обещаем, а защото то е необходимо на България, необходимо е на утрешния ден на нашите деца и внуци, за да имат перспектива и да искат да останат тук!

На финалната права искам да благодаря на всички онези хора, които в неделя ще излезнат да гласуват, за да има по-добро бъдеще утре. Благодаря на нашите представители в изборния ден – секционни членове и всички хора, които са отговорни за опазването на честността на вота. Те са нашите бойци! Благодаря на членовете и ръководството на Българската Социалистическа партия във всички седем общини за отдадеността, за работата и личната подкрепа, която получих от тях. Благодаря на областният председател на БСП за доверието и вярата в мен. Благодаря на семейството ми за това, че въпреки трудностите са зад мен и ме подкрепят.

Скъпи приятели,

Живеем в тежки времена. Пренебрежението към хората, към истината, към експертността и професионализма и най-вече - къмдемокрациятаотличаватднешнотоуправлениенаБългария.Днесимамедефицитнасправедливост.

Време е да си върнем държавата! Промяната е в наши ръце!

Петя Михалевска,водач на листата на коалиция БСП за България в –МИР

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини