Дрангово посрещна Цвета Караянчева с пълен площад

Изображение 1 от 4

    Десетки жители на Дрангово посрещнаха водача на листата на ГЕРБ Цвета Караянчева в центъра на селото. Време за следобедна дрямка е, а площадът е пълен с народ. Питат за всичко - за пенсиите, за пътищата, за водата, за училището...“Виждам срещу себе си мислещи, подготвени хора, взискателни. Оценяват директния контакт, разговора очи в очи, дадената дума. Знаят, че от 12 години насам всяка седмица се връщам от Народното събрание при моите избиратели и общувам с тях лице в лице, не от телевизора. Познавам хората, познавам проблемите им и помагам да бъдат решавани. Заблуждават ги, че Борисов не дава пари на общините на ДПС. Е, как да не дава?! 91 млн са отпуснати за инфраструктура в Кърджалийско през последните 4 години. Навсякъде, където живеят български граждани, правителството дава пари за пътища, за мостове, за детски площадки…Не гоним рейтинг, за нас са важни хората и стабилността на държавата. Недопустимо е в 21 век хората на село да чакат с години за километър баластра, да търпят безводие през лятото и аварии на тока, а младите да няма къде да спортуват. Напразни обещания не давам. Планирам, изчислявам, настоявам…Вярвам, че в обозримо бъдеще промяната в Дрангово ще се случи. Ще има нови улици, ремонтиран водопровод и действащ физкултурен салон.  Защото селото е живо. И така трябва да остане“, изтъкна Караянчева.

    „Не е лесен животът в Дрангово. С мерак са градени къщите в средната махала, но до повечето от тях се гази само с гумени ботуши, разказваШинка Станчева. Жената се е завърнала в бащиния дом след години живот в столицата, но всеки ден на село се сблъсква с капризите на природата и безразличието на местната власт. 30 години след началото на прехода хората в Родопите мечтаят за проходими улици до къщите си. Казват: не искаме лукс, а просто да имаме достъп. Децата ни като идват, да има откъде да минат. И малко внимание да ни обърнат от кметството. Тъжно е, когато местната власт нехае за хората и за сто метра чакъл трябва да чакат помощ от държавата.

    Добре,            че планината ражда жени като Аксиния Баткаджова- събирателен образ на родопчанката – чевръста,  лъчезарна, упорита. И най-важното – милее за традициите и ги пази като зеницата на окото си.  Тя й семейството й са пословични в предаността си към фолклора и любовта към родното място. С подкрепата на Цвета Караянчева стръмната улица към тяхната махала в Дрангово вече е бетонирана. А те продължават да популяризират хубостта на този край и да заразяват останалите с обичта си към Родопите.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини