Франция,моя любов!

Как Еда Халибрям от ЕГ „Христо Ботев“ с френския език покорява върхове

„Франция - страната на чудесата! Когато за първи път посетих тази красива страна през 2016 г. не говорех езика и не разбирах нищо, именно тогава аз се мотивирах и реших,че ще уча френскиезик!Усвояването на този  изключително красив и мелодичен език ми дава възможност да опозная  богатата история и необятното архитектурно и културно богатство на Франция при всяко мое посещение от 2016 година насам.“ С тези думи възпитаничката на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ - Кърджали споделя решението да учи езика на Юго и Монтен.

Френският език се говори от 220 милиона души по целия свят, което го прави третия най-влиятелен език в света. Франкофонската общност в Гимназията ежегодно чества Световния де на франкофонията с изискани тържества, на които присъстват учители и ученици. За Еда успехите по френски език имат логично обяснение – отлична подготовка, мотивация за успех и целеустременост. Тази година тя е с най-висок резултат в страната от областния кръг на олимпиадата по френски език и само ден преди честването на франкофония, Еда ще мери сили на националния  кръг, където се очаква да се представи отлично.

„Започнах да изучавам езика усилено през 2017 година в ЕГ ,,Христо Ботев“. Моите учители по френски език постоянно ме вдъхновяваха и запознаваха с нови и нови неща, а аз не спирах да попивам жадно  всичко, на което те ме учеха.Именно госпожа Маргарита Чобанова е тази, която успя да грабне вниманието ми с начина си на обясняване и постави основите на езика още в началото, за което съм  безкрайно признателна и благодарна. За първи път в 8. клас се явих на олимпиадата по френски език, където стигнах до областен кръг. В 9. клас започнах да се подготвям за езикова диплома Делф- Б1 и за моя голяма радост успях да я издържа с 90,5 точки, а също така през същата година стигнах и до националния кръг на олимпиадата по френски език, проведен в Плевен и изкарах един много добър резултат-84,5 т. В 10-ти клас благодарение на засилената подготовка, за която  моите учители по френски език ми помогнаха, успях да издържа и втората си езикова диплома Делф- Б2 с 81,5 точки и на националния кръг на олимпиадата по френски език се класирах на 7-мо място в цялата страна с 88 т.  А сега в единадесети клас, започнах да се подготвям за кандидатстването в МУ Пловдив, безценни са уроците на френски език по биология и химия с преподавател Елена Константинова. Е, имам известни проблеми с разпределянето на времето, но благодарение на господин Нурай Садулов, се подготвихза олимпиадата, аи с госпожица Станислава Иванова работихме усилено в часовете по френски език. Така с отличен екип от учители и много труд от моя страна успях да се класирам на 1-во място в страната на областния кръг заедно с 2 ученици от София и Стара Загора с резултат от 93 точки. Всички тези резултати по френски език ми костваха наистина много усилия, но знам, че си заслужава, защото откакто се помня хората около мен оплюваха този език и го поставяха на второстепенно място. Аз лично си обещах, че ще докажа на всички, че френският не е за подценяване. Смятам, че до една степен изпълних своята цел, но сега ми предстои най-трудното, а именно-Националният кръг на олимпиадата по френски език. Надявам се да се справя и да не разочаровам хората, които вярват в мен.“

Пожелаваме ти успех, Еда!

Това написаха от ръководството на Езиковата гимназия в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини