Дарина Пашова и Тихомир Баротев в селекцията на националите ни за Баку

Двама представители на на Хасково-Дарина Пашова и Тихомир Баротев са в националния отбор на България по спортна аеробика, който заминава за 16-то Световно първенство за мъже и жени в столицата на Азербайджан Баку.

24 държави вече са със заявки на Световно, което ще се проведе от 27 до 29 май.

20 пък са държавите, които ще вземат участие в 9-то Световно първенство за юноши и девойки младша и старша възраст, което ще се проведе седмица по-рано отново в столицата на Азербайджан.

И двете световни първенства трябваше да се проведат през месец май 2020 година, но поради световната пандемия от Ковид -19, те бяха отложени с една година.

България е заявила участие за почти всички категории и възрастови групи на Световното първенство за юноши и девойки. При мъжете и жените няма да има българско включване в категорията „Групи“.

Националният отбор за мъже и жени вече е ясен. В състава му влизат: Антонио Папазов, който участва в  категориите: "Индивидулано мъже", "Смесени двойки" и "Тройки"; Ана-Мария Стоилова - категории "Индивидулано жени" и "Смесени двойки"; Дарина Пашова , която ще се бори за медал в "Индивидуално жени" и при  "Тройки" и Тихомир Баротев, който ще участва  в категория "Тройки".

Остават още две контролни, които ще определят националният отбор за юноши и девойки младша и старша възраст. Първото от тях ще бъде на 20 март в Пловдив. Тук също се очаква силно хасковско присъствие.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини