Сериозен ръст на ваксинираните в областта - 3091 вече са с първа доза

За последните две седмици се бележи значителен ръст по отношение на интереса към ваксинация в Смолянска област и броят на поставените ваксини расте. За сравнение - към 14 февруари са били поставени 694 ваксини в областта, от които при 221 лица е завършен ваксинационния процес. През последните две седмици, включително вчерашния ден, броят на поставените ваксини достига 3091. „Това стана възможно благодарение на получените повече дози от ваксината, което позволи освобождаването на зелен коридор за желаещите. В Смолянска област работят 14 специализирани имунизационни кабинета, а така също и общопрактикуващите лекари поставят ваксини на хората от четвърта фаза. Към момента има предоставена ваксина на всички общопрактикуващи лекари, макар и в малки количества, ние сме задоволили цялата област и има покритие с ваксини.“
От миналата седмица в областната болница е разположен един от имунизационните кабинети срещу COVID-19, като в него се ваксинират лица от трета и четвърта фаза, както и желаещи от зеления коридор. "Не сме върнали никого", каза д-р Апостолова и подчерта, че при тях има дози само от ваксината на Астра-Зенека. С ваксината на Пфайзер пък ще бъдат ваксинирани всички желаещи членове на секционни избирателни комисии. "Членовете на РИК вече са ваксинирани с първа доза, ваксинират се и членове на СИК-ове", каза д-р Мими Кубатева.
Относно ваксинационния процес при лицата, които ще бъдат членове на РИК, СИК-ове и ще бъдат ангажирани с техническото подсигуряване на изборния процес, заместник-областният управител Андриян Петров съобщи, че във вчерашния ден (01.03.2021г.) областният управител Недялко Славов и директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева са провели среща с председателя и секретаря на РИК-Смолян, на която и той е присъствал. По време на срещата е обсъдено осигуряването на максимална защита за лицата, които до момента не са ваксинирани, а ще се включат в изборния процес, в това число и евентуалните резерви за
комисиите. „Ние се обединихме около мнението, че за да бъдат спазени изискванията, е необходимо най-късно до 10 март всички желаещи сред предоставените от политическите формации членове и резерви за секционни комисии да получат първа доза от ваксините. Направена е организация, писмата са разпратени, така, че се надяваме, че до 10 март ще бъдат обхванати голяма част от тях.“
                 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини