18 °C

Междуведомствена комисия ще решава темата с болничния на родителите на карантинирани ученици

  Междуведомствена комисия ще разгледа темата с болничния на родителите на карантинирани ученици, като контактни на заразен персонал в училище или друго дете с Ковид. Това увери в Хасково заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Той посочи, че в Здравното министерство имат вече сигнали за това.

  Според него, само промяна в Наредбата за медицинската експертиза, която урежда болничния за родителите на карантинирани деца от детските заведения, т.е до 6-годишна възраст, няма да е достатъчна. Темата засяга три министерства, посочи д-р Бойко Пенков.

  „Предстои създаването на междуведомствена работна група от заинтересованите ведомства-МТСП, НОИ, ние, Финансовото министерство и всички, които имат отношение. Има за решаване доста въпроси по повод временната нетрудоспособност, така че темата предстои да се обсъди. Действително има празнота в нормата, което не урежда докрай нещата. Така че е добре да се свърши тази работа. Трябва да има промени поне в два закона и те да се синхронизират“, подчерта заместник-министърът.

  Доктор Бойко Пенков подчерта и че Здравното министерство е готово да подпомогне големи предприятия, където като превенция се налага честото изследване на персонала за заразени с кооронавирус.

  Вече има и такива на територията на Хасковска област, като фабрика „Пролет“ в Димитровград, които обявиха, че може да се наложи да затворят заради големите разходи, които правят за тестове, заради отказа на част от служителите им да са ваксинират.

  "Доставени са много антигенни тестове, предоставяме ги на лаборатории, на всеки, които иска да извърши такова тестване. Да се обърнат към нас, ние ще подпомогнем процеса“, посочи в заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.


   

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Па
   Параграф 22
   9 0
   19:21, 23 фев 2021
   Комисията има ли финансов фонд? Интересно е едни да решават, а други да плащат. Изначалният идиотизъм идва от горе, а решението може да се намери само долу.

  Хороскоп за 27.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
  27 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
  27 фев 2021
  Последни новини