Н.Пр.Херо Мустафа гостува на община Кърджали

Кметът на община Кърджали  д-р инж. Хасан Азис се срещна и разговаря днес сПосланика на САЩ в Р България Н.Пр.Херо Мустафа. В срещата участваха  и заместник-кметовете Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска, както и  секретаря на общината Себахатин Риза.

Кметът подчерта, че Кърджали е един от градовете в България с най-много символи на Америка и това се дължи на дългогодишните добри контакти с побратимената община Елхарт, щата Индиана в Америка. Сред тези символи са  Дружеството „Приятели на САЩ”, новопостроена улица, именувана  „ Джордж Вашингтон“, реализиран частен проект „Пентагон“  - комплекс  с офиси и жилища, дългогодишната традиция   всяка година в Кърджали  месец февруари да се отбелязва с различни мероприятия като „Месец на Америка“ и др.

Кметът запозна Н.Пр.Херо Мустафа с развитието на Кърджали, промяната в икономическата структура на района.Преди 15-20 г. основен поминък  тук е бил тютюнопроизводството, сега  се произвеждат части за над 40 модела автомобили.

Н.Пр.Херо Мустафа изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери. Посочи също, че ще работи за активизиране на контактите между американския и местен бизнес за привличане на инвестиции в Кърджали.

Визитата на посланика на САЩ се осъществи в рамките на „Февруари -  Месец на Америка“, който се организира  съвместно от Дружество „Приятели на САЩ”,  Посолството на САЩ и Община Кърджали.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини