Румен Радев и Херо Мустафа в Граф Игнатиево за "Тракийска пепелянка 2020"

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод изгонените от страната руски дипломати. Той е в Трета изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево", където се провежда летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020".

Радев подчерта, че в случая не може да има никакъв компромис и допълни: "Аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и ефективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива."

Много са въпросите, на които да търсим отговор, трябва да има и ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, както трябва да имаме и ясен отговор на публикациите в "Шпигел", където има, и то сериозни, обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда страна, коментира още държавния глава. Според него това трябва да бъде изчистено. Изобщо трябва да подходим с много ясни критерии и към всичко, което уронва нашата национална сигурност, допълни президентът.

Запитан дали вижда пространство за диалог с Министерски съвет, Румен Радев отговори: "Аз бях ясен по този въпрос и много пъти съм го казвал - не виждам смисъл да ме тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчетата, за записи, за порочно управление, за корупция." По думите му, за да има диалог, то той трябва да бъде поставен на здрава основа. Това ще рече с разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са случвали и продължават да се случват в държавата, уточни той. Защото, ако не го направим, каквото и управление да дойде оттук- нататък, то ще бъде със самочувствието и ще продължава с този порочен модел, че ще има индулгенция за всички. Затова трябва да сложим край на индулгенциите, бе категоричен държавният глава.

В авиобаза Граф Игнатиево днес се проведе медиен ден на тренировката "Тракийска пепелянка 2020", чийто домакин е военното формирование. Пред официалните гости, сред които бяха още Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, участниците изпълниха елементи от съвместната подготовка.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    4 0
    14:21, 24 сеп 2020
    Службите и прокуратурата са под опеката на организираната престъпност.

Още новини

Последни новини