6 °C

Край реката в Хасково ще бъде залесено отново

Изображение 1 от 6

  Местата края реката на Хасково, по които се премахват част от тополите, ще бъдат залесени отново.

  Вече цяла седмица вървят процедурите по отстраняването на компрометираните дървета. Тези видове тополи са хибридни и животът им от порядъка на 40-50 години, след това стават опасни за минувачите.

  Въпреки че от община Хасково предупредиха за предприетите дейности по премахването на маркираните като опасни дървета, много хасковлии продължават да подават сигнали, притеснени от сечта.

  Днес покрай реката в района до Градската градина работниците от фирмата, наета за работата, довършваха предвидената за деня дейност.

  Според указанията, клонестата част на дърветата се изрязва най-напред, а в последствие и оставените на около десетина метра стволове. Това е истински качествения дървесен материал и той се сортира отделно.

  Гражданите трябва да бъдат спокойни, защото след премахването на некачествените дървета, има план за посаждането на нови.

  611 тополи по поречието на реката ще бъдат подрязани до 30% от височината им. 63 са опасни тополи, част от тях вече са премахнати.

  Според графика, в централната част на града между Младежкия център и Областната дирекция на МВР ще се работи и в почивните дни.

  Договорът за отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково е за срок от една година. Общата стойност на дейностите е 106 хиляди лева без ДДС.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   S7
   S74LK3R
   30 -9
   16:25, 22 яну 2021
   Останалото пънче се води 30%? Не ви се дават пари за редовно подрязване и продължихте гроЗната традиция на стария кмет. Режете дърветата, точете водата от язовирите и закривайте държавата.
  • 2
   Ха
   Хасково
   13 -7
   18:40, 22 яну 2021
   Оооо ..дойде време да се заредят накои хора от обкръжението на кмета с дръвца за следващата зима...
   • Чо
    Човек на кмета
    0 0
    16:02, 23 яну 2021
    Не се отопляваме с дърва, ние имаме пари.
  • 3
   Гр
   Гражданин
   14 -7
   18:46, 22 яну 2021
   1800лв за топола сами си направете сметка.Колко отиват за кмета
  • 4
   А.
   А. Войнов
   11 -3
   19:34, 22 яну 2021
   Хасково нет, чета първото изречение и се питам "Това грамотен Българин ли го е писал или някой емигрант от Африка"?
   • Тю
    Тюркян
    1 0
    20:58, 23 яну 2021
    Е, чак пък толкова! Само три грешки има - две правописни и една стилистична, но съм убедена, че са допуснати неволно, имайки предвид грамотността в останалия текст.
  • 5
   К.
   К.М
   5 0
   09:52, 23 яну 2021
   .....чак пък едни тополи да са компрометирани...?!!Ех!!!
  • 6
   Фо
   Формула на алчността
   4 -2
   11:14, 23 яну 2021
   След герб - пустиня!
  • 7
   Qn
   Qni
   4 -2
   11:35, 23 яну 2021
   Грозна гледка, грозен и тъп кмет.
  • 8
   За
   Запознат
   1 -3
   12:32, 23 яну 2021
   Тези дето са против да ги питам ако топола падне върху кола или не дай убие човек как ще реагират
   • А.
    А.В€
    1 -2
    19:43, 23 яну 2021
    Тогава ще врещят "къде е общината (кмета), защо не си е свършил работата"!
    Сега като си върши работата, пак лошо, аман от мрънкачи!
   • Га
    Гадател
    2 -1
    21:59, 23 яну 2021
    "Ако"-то си е ваш приоритет!
   • Ss
    SS3
    1 -1
    10:46, 24 яну 2021
    Няма "АКО" след периодична санитарно подкастряне, а не такава сеч.

  Хороскоп за 02.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
  02 мар 2021
  Последни новини