6 °C

2-3 % отлив от членове на СИК от ВМРО заради пандемията

   2-3 % е отливът на членове на ВМРО-БНД в СИК-вете от Стара Загора, Хасково и Кърджали за участие в предстоящите парламентарни избори. Това коментира в Хасково регионалният координатор на организацията за трите региона Атон Андонов.

  Сондажът е започнал още в началото на януари, за да има време за реакция, предвид ситуацията заради здравната криза и наложените мерки.

  Броят на хората ни, които няма да участват на вота през април обаче е нищожен и имаме достатъчен ресурс, за да бъдат попълнени местата на отказалите си, посочи Андонов.

  Данните бяха отбелязани по време на съвместен брифинг с местното ръководство на ВМРО-БНД и с участието на депутата от 44 НС и заместник-председател на Бюджетната парламентарна комисия Александър Сабанов по актуални теми, свързани с политическата обстановка у нас.

  По думите на Сабанов едно от най-важните неща на предстоящите избори е темата за избирателната активност. тъй като пряката агитация в настоящата ситуация ще е сведена почти до нула, политиците да успеят да мотивират хората да отидат до урните да гласуват, ще и най-голямото предизвикателството в този смисъл, отбеляза Сабанов. Затова и от ВМРО -БНД вече са започнали и обходите по регионалните си структури.

  По думите му най-вероятно да бъдат ваксинирани, за да участват в изборите, ще има изискване само за тези членове на секции, които ще се включат с мобилните урни, с които ще обхождат в деня на вота карантинираните.

  Засега във ВМРО още нямат категорично решение дали ще участват сами в предстоящите избори за парламент или ще се включат в коалиция.

  „Надяваме се изборите да протекат нормално, въпреки обстановката, в която се намираме. Надяваме се в началото на април мерките вече да са вече по-разхлабени, но ние трябва да се готвим за по-лошото и да се надяваме на по-доброто“, посочи Сабанов. Той коментира още , че от ВМРО-БНД са категорично против гласуването по пощата и електронния вот, който е удобен за натрупването на корпоративни гласове.

  7-8 приоритета за Хасковска област ще бъдат очертани в следващия парламентарен мандат от Движението, отбеляза Атон Андонов. Два от основните са свързани със „зелената сделка“ и развитието на пограничните общини.

  По думите му трябва да се преговаря „зелената сделка“ в южния регион да се случи колкото се може по-отложено във времето, защото огромен броя от хората от областта и още няколко области в Югоизточна България са ангажирани в звената на "Марица-Изток". Става въпрос за около 40 000 души, които работят в комплекса, мините или в логистичните фирми.

  Акцентът към пограничните общини е предизвикан основно от обезлюдяването в тях.

  По думите на Андонов не трябва да се отлага времето, в което да се повдигне дебат за приемане на специален закон за териториалните единици по цялата ни граница от Елхово до Кулата, с възможност за държавна подкрепа и ползването на различни преференции  за населението им.


  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ба
   Баш патриотар
   9 -3
   17:44, 22 яну 2021
   След тези избори ще гледаме шкембака -агент Иван обесен с главата надолу да повръща от преяждане.
  • 2
   Да
   Да
   9 -3
   18:09, 22 яну 2021
   Той отлива е защото тия дупедавци след изборите няма да ги .Е на Болен Видоров шапка трябва да сваляте че ви направи Обединени идиоти щото Момчето с хартиените самолети и Момчето с хотелите по морето щяха да видят парламент през крив макарон .А кво стана с аптекаря при бай Ставри ли е или още си развява бентлито из Варна
  • 3
   Ед
   Един
   0 0
   14:15, 23 яну 2021
   Той отлива сигурно е десетина пъти по-голям от споменатия, но така ще е към предателите-помияри.
  Последни новини