Дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България с две награди

Български дарителски форум раздаде награди за най-големите корпоративни дарители и най-успешните партньорства между компании и неправителствени организации в България

На 8 декември 2020 г. станаха известни победителите в петнадесетото издание на конкурса „Най-голям корпоративен дарител“.Предприетите противоепидемични мерки в страната не позволиха церемонията за награждаване на победителите да се проведе на живо. По традиция домакине Президентът на Република България.

Дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България бяха отличени в две от категориите -„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД спечели приза за „Най-голям обем финансови дарения“ с дарени 1669079лв. през 2019 г., а „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД взе най-голямата награда в категория „Най-щедър дарител“ благодарение на реализираните през 2019 г. дарения, които са 3,2% от годишната печалба на Дружеството преди облагане.

В историята на конкурса „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД са отличавани в различни категории. Пет пъти „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД печели в категорията „Най-голям обем финансови дарения“. През 2014г. дружеството е отличено като „Най-щедър дарител“.„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД е победител в категорията „Най-добра дарителска програма на местен дарител“ през 2018г.

„Радвам се, че усилията ни да работим в полза на обществото се забелязват и получават признанието на уважаваните членове на журито. Нашата цел е да подпомагаме общините, на чиято територия извършваме дейност, за да се развиват уверено и да осигуряват високо качество на живот. Спазваме ангажиментите си и работим в диалог, така че за местните общности да има бъдеще.“ – сподели изпълнителният директор д-р инж. Илия Гърков.

Конкурсът отличава компаниите, допринесли най-много за общественото благополучие чрез прозрачни, устойчиви и ефективни програми и инвестиране на различни ресурси (финансови, материални, доброволчески) във важни за българското общество каузи.

Наградите са в осем категории, разделени в няколко групи – количествени (според инвестираните финансови и нефинансови ресурси, както и доброволен труд), качествени (според качествата на програмите на бизнеса в подкрепа на обществото), за най-сполучливо партньорство между компания и гражданска организация.

Гергана Тодорова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини