Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице

Изображение 1 от 2

    „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ подкрепи фондация „За нашите деца“

    На 19 януари 2021г.представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил Тойота Корола и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.

    Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най- уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения.Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства.

    По време на срещата Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца”, отбеляза, че основното предизвикателство от началото на пандемията е да продължават дистанционно социалната си подкрепа, която разчита най-вече на емоционална връзка. Тя подчерта, че макар да стават зависими от технологиите, именно партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепата с човешко лице и сигурността за справяне в трудни ситуации. Г-жа Шалапатова благодари за дареното оборудване, с което успешно ще продължат дейността си.

    Проф. д-р инж. Илия Гърков потвърди ангажираността на дружеството да подкрепя благосъстоянието на децата в риск.

    Припомняме, че „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е стратегически партньор на фондацията вече 12 години. Като генерален спонсор на инициативата „Вечер на добродетелите“ от 2010 г. дружеството е подпомогнало развитието на фондацията и е дарило по-добро детство на хиляди деца.От особено значение е фактът, че помощта на компанията се изразява, освен с финансови средства и с личната ангажираност и съпричастност на ръководството и служителите към проектите и каузите на фондацията.

    Благодарение на подкрепата на „Дънди Прешъс Металс“ през годините са реализирани значими каузи като изграждане на „Семейна къща“ - истински семеен дом за изоставени новородени и деца до седемгодишна възраст;извеждане на децата от Дом за изоставени деца "Св. София" и изграждане на съвременен център за подкрепа на деца и семейства в риск на територията на София; в процес на реализация е проект за изграждане на Център за обществена подкрепа „За деца и родители“в гр. Пловдив.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини