13 °C

Фондът за насърчаване на микро и малкия бизнес на Дънди Прешъс Метълс обяви проектите които ще финансира в община Крумовград тази година

Изображение 1 от 4

  Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград официално обяви проектите, финансирани през 2020 г.

  След началото на дейността на Фонда, създадените работни места са 52 

  На 7 януари 2021г. чрез видео-конферентна връзкасе проведе официалното годишно събитие наСдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“, на което бенефициентите,подкрепени от Фонда,получиха плакети и сертификати за финансираните им през 2020 г. бизнес проекти. Церемонията отразявауспеха в усилията на Фонда и местния бизнес за устойчивото развитие на община Крумовград и насърчаването на бизнес инициативите в региона.

  На събитието присъстваха учредителите на Фонда - община Крумовград, представлявана от кмета г-жа Себихан Мехмед, „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, представлявано от проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България, Красен Кискинов – председателна Фонда и членовете на Управителния съвет,  представители на „Смарт А Груп“ ЕООД – консултант по техническа помощ, представители на „Райфайзенбанк България“ ЕАД, представители на фирмите, получили финансиране от Фонда и регионални медии.

  „Надявам се, че трудната 2020г. е преминала. Мога само да се радвам на постигнатото през изминалата година.“ – сподели г-жа Себихан Мехмед

  „Поздравявам всички участници в този проект. Поздравявам хората, които направиха проектите и успяха да ги защитят. Всичко това показва, че който работи, той ще постигне резултат от своята работа. Нека новата 2021г. бъде здрава, ползотворна и успешна.“ –  отбеляза проф. д-р инж. Илия Гърков.

  Красен Кискинов, председател на Управителния съвет на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“представи дейността на Фонда през изминалата година. Като изброи предизвикателствата пред работата на Фонда в условия на пандемията от Covid-19, той подчерта положените усилия и вложената енергия за реализиране на  проектите от страна на всички участници.

  През 2020 г.са финансирани 14 проекта на обща стойност2 852 946.56 лв. – 6 в сферата на производството, 3 в областта на животновъдството и земеделието, и 5 проекта в областта на услугите. Работните места, създадени с реализирането им, са 35.

  Съвкупно, от началото на дейността на Фонда през юли 2019 г., са финансирани общо 20 проекта и са създадени 52 работни места на стойност 3596930.56лв.

  По традиция, макар и от дистанция, сертификатите и плакетите на участниците бяха „връчени“ от учредителите на Фонда г-жа Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград, и проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.

  Списък на проектите и фирмите, получили средства от Фонда през 2020 г.:,

  „Софта Трейд“ ООД

  Изграждане на линия за производство на пелети от дървесина с капацитет 500 кг/час

  ЗП Владимир Хаджиев

  „Закупуване и монтаж на модулен обект за преработка на мляко и търговия с млечни продукти с капацитет 300 литра на ден“

  „Моллови 2005“ ООД

                 „Разширяване капацитета за преработка на дървесина и въвеждане на нови продукти“

  „Дурал“ ООД

  „Подобряване на конкурентоспособността на „Дурал“ ООД чрез разширяване на дейността и внедряване на ново оборудване“

  „Зара БГ“ ЕООД

                 ”Цех за производство на корпусни мебели и изделия от дърво“

  “Хамат“ ЕООД

  „Разширяване капацитета на производство на материали за уплътнители за капачки“

  „Ася Джан“ ЕООД

  „Закупуване на оборудване за заведение за бързо обслужване“

  “Транс Груп Крумовград” ООД

  „Закупуване на колесен многофункционален багер с челен товарач“

  ЗП Неждет Хасан Байрактар            

  „Изграждане на овцеферма за 200 овце за месо“

  „ИСИМЕД“ ЕООД

                 „Закупуване на машини“

  “КАДСТАР“ ЕООД

                 „Закупуване на геодезическо оборудване – дигитален нивелир Leica LS 10 комплект и GNSS Leica GS 18L“

  „Д-Р КОСТА БАТКОВ – 2010“ ЕООД

                 „Закупуване на оборудване за ветеринарна амбулатория за животни в гр. Крумовград, общ. Крумовград“

  ЗП Владимир Алеков Хаджиев

                 „Закупуване на техника и оборудване“

  „Джи и Джи Груп“ ЕООД

                 „Производство на съдове и прибори за хранене за еднократна употреба от рециклируем материал в с. Поточница, общ. Крумовград“.

  Допълнителна информация:

  Създаването на фонда води началото си от месец май 2015 г., когато между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград беше подписан Меморандум за разбирателство. В съответствие с договореностите по Меморандума страните обединиха усилия и продължават да работят в дух на партньорство за осигуряване на трайни ползи за жителите на общината чрез сътрудничество в икономическото и социално развитие, развитието на малък и среден бизнес, здравеопазването и образованието.

  Учреден през юли 2019 г., фондът ще разпредели общо 10 млн. долара, 5 млн. долара осигурени като грант от „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, и 5 млн. долара осигурени като заемен капитал от Райфайзенбанк България, в рамките на периода на експлоатация на рудник „Ада тепе“. Средствата са насочени за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград.

  Следвайки своите принципи в района, където развива дейност, „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и община Крумовград създадоха Фондас цел:

  Осигуряване на устойчиво развитие на община Крумовград по време на експлоатация и след закриване на рудник „Ада тепе“;
  Създаване на нови работни места и дълготрайна заетост;
  Подобряване благосъстоянието и качеството на живот на населението на община Крумовград.

  Партньори в осъществяването на дейностите на Фонда са СмартА Груп и Райфайзен Банк.

  СмартА Груп е асистент в осъществяване целите на Фонда; извършва консултации за изготвяне на документи за кандидатстване, проверка на съответствието на проектите по процедурата и дейности по мониторинга и подпомагане изпълнението на сключените договори.
  Райфайзен Банк е финансиращата институция, която разглежда проектите и извършва финансова проверка, която може да включва оценка на кредитоспособността на кандидата и предварителните финансови показатели на проекта.

  За въпроси и допълнително информация:

  Гергана Тодорова

  ръководител „Комуникации“

  “Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД

  gergana.todorova@dundeeprecious.com; 0887592729

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Az
   AZ
   0 0
   15:52, 7 яну 2021
   Забравихте да напишете - платена реклама и да заключите коментарите ...
   • Ге
    Гергана
    0 0
    19:58, 7 яну 2021
    Радвам се, че възприемате като реклама бизнесите, които се развиват благодарение на средствата от Фонда за насърчаване и подкрепа на микро, малък и среден бизнес. Би било много хубаво повече хора да знаят за тези фирми и да ползват услугите им.

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини