Фондът за насърчаване на микро и малкия бизнес на Дънди Прешъс Метълс обяви проектите които ще финансира в община Крумовград тази година

Изображение 1 от 4

  Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград официално обяви проектите, финансирани през 2020 г.

  След началото на дейността на Фонда, създадените работни места са 52 

  На 7 януари 2021г. чрез видео-конферентна връзкасе проведе официалното годишно събитие наСдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“, на което бенефициентите,подкрепени от Фонда,получиха плакети и сертификати за финансираните им през 2020 г. бизнес проекти. Церемонията отразявауспеха в усилията на Фонда и местния бизнес за устойчивото развитие на община Крумовград и насърчаването на бизнес инициативите в региона.

  На събитието присъстваха учредителите на Фонда - община Крумовград, представлявана от кмета г-жа Себихан Мехмед, „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, представлявано от проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България, Красен Кискинов – председателна Фонда и членовете на Управителния съвет,  представители на „Смарт А Груп“ ЕООД – консултант по техническа помощ, представители на „Райфайзенбанк България“ ЕАД, представители на фирмите, получили финансиране от Фонда и регионални медии.

  „Надявам се, че трудната 2020г. е преминала. Мога само да се радвам на постигнатото през изминалата година.“ – сподели г-жа Себихан Мехмед

  „Поздравявам всички участници в този проект. Поздравявам хората, които направиха проектите и успяха да ги защитят. Всичко това показва, че който работи, той ще постигне резултат от своята работа. Нека новата 2021г. бъде здрава, ползотворна и успешна.“ –  отбеляза проф. д-р инж. Илия Гърков.

  Красен Кискинов, председател на Управителния съвет на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“представи дейността на Фонда през изминалата година. Като изброи предизвикателствата пред работата на Фонда в условия на пандемията от Covid-19, той подчерта положените усилия и вложената енергия за реализиране на  проектите от страна на всички участници.

  През 2020 г.са финансирани 14 проекта на обща стойност2 852 946.56 лв. – 6 в сферата на производството, 3 в областта на животновъдството и земеделието, и 5 проекта в областта на услугите. Работните места, създадени с реализирането им, са 35.

  Съвкупно, от началото на дейността на Фонда през юли 2019 г., са финансирани общо 20 проекта и са създадени 52 работни места на стойност 3596930.56лв.

  По традиция, макар и от дистанция, сертификатите и плакетите на участниците бяха „връчени“ от учредителите на Фонда г-жа Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград, и проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.

  Списък на проектите и фирмите, получили средства от Фонда през 2020 г.:,

  „Софта Трейд“ ООД

  Изграждане на линия за производство на пелети от дървесина с капацитет 500 кг/час

  ЗП Владимир Хаджиев

  „Закупуване и монтаж на модулен обект за преработка на мляко и търговия с млечни продукти с капацитет 300 литра на ден“

  „Моллови 2005“ ООД

                 „Разширяване капацитета за преработка на дървесина и въвеждане на нови продукти“

  „Дурал“ ООД

  „Подобряване на конкурентоспособността на „Дурал“ ООД чрез разширяване на дейността и внедряване на ново оборудване“

  „Зара БГ“ ЕООД

                 ”Цех за производство на корпусни мебели и изделия от дърво“

  “Хамат“ ЕООД

  „Разширяване капацитета на производство на материали за уплътнители за капачки“

  „Ася Джан“ ЕООД

  „Закупуване на оборудване за заведение за бързо обслужване“

  “Транс Груп Крумовград” ООД

  „Закупуване на колесен многофункционален багер с челен товарач“

  ЗП Неждет Хасан Байрактар            

  „Изграждане на овцеферма за 200 овце за месо“

  „ИСИМЕД“ ЕООД

                 „Закупуване на машини“

  “КАДСТАР“ ЕООД

                 „Закупуване на геодезическо оборудване – дигитален нивелир Leica LS 10 комплект и GNSS Leica GS 18L“

  „Д-Р КОСТА БАТКОВ – 2010“ ЕООД

                 „Закупуване на оборудване за ветеринарна амбулатория за животни в гр. Крумовград, общ. Крумовград“

  ЗП Владимир Алеков Хаджиев

                 „Закупуване на техника и оборудване“

  „Джи и Джи Груп“ ЕООД

                 „Производство на съдове и прибори за хранене за еднократна употреба от рециклируем материал в с. Поточница, общ. Крумовград“.

  Допълнителна информация:

  Създаването на фонда води началото си от месец май 2015 г., когато между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград беше подписан Меморандум за разбирателство. В съответствие с договореностите по Меморандума страните обединиха усилия и продължават да работят в дух на партньорство за осигуряване на трайни ползи за жителите на общината чрез сътрудничество в икономическото и социално развитие, развитието на малък и среден бизнес, здравеопазването и образованието.

  Учреден през юли 2019 г., фондът ще разпредели общо 10 млн. долара, 5 млн. долара осигурени като грант от „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, и 5 млн. долара осигурени като заемен капитал от Райфайзенбанк България, в рамките на периода на експлоатация на рудник „Ада тепе“. Средствата са насочени за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград.

  Следвайки своите принципи в района, където развива дейност, „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и община Крумовград създадоха Фондас цел:

  Осигуряване на устойчиво развитие на община Крумовград по време на експлоатация и след закриване на рудник „Ада тепе“;
  Създаване на нови работни места и дълготрайна заетост;
  Подобряване благосъстоянието и качеството на живот на населението на община Крумовград.

  Партньори в осъществяването на дейностите на Фонда са СмартА Груп и Райфайзен Банк.

  СмартА Груп е асистент в осъществяване целите на Фонда; извършва консултации за изготвяне на документи за кандидатстване, проверка на съответствието на проектите по процедурата и дейности по мониторинга и подпомагане изпълнението на сключените договори.
  Райфайзен Банк е финансиращата институция, която разглежда проектите и извършва финансова проверка, която може да включва оценка на кредитоспособността на кандидата и предварителните финансови показатели на проекта.

  За въпроси и допълнително информация:

  Гергана Тодорова

  ръководител „Комуникации“

  “Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД

  gergana.todorova@dundeeprecious.com; 0887592729

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Az
   AZ
   0 0
   15:52, 7 яну 2021
   Забравихте да напишете - платена реклама и да заключите коментарите ...
   • Ге
    Гергана
    0 0
    19:58, 7 яну 2021
    Радвам се, че възприемате като реклама бизнесите, които се развиват благодарение на средствата от Фонда за насърчаване и подкрепа на микро, малък и среден бизнес. Би било много хубаво повече хора да знаят за тези фирми и да ползват услугите им.

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
  11 апр 2021
  Последни новини