Напусна ни президентът на ВУАРР акад. проф. д-р Димитър Димитров

Смъртта отне непрежалимия за академичната и духовната общественост акад. проф. д-р Димитър Димитров.
С дълбока скръб и страдание съобщаваме, че след кратко боледуване ни напусна за своя вечен път душата и сърцето на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проф. Димитров. Отиде си една ярка личност, която блестеше с безброй таланти, неуморим дух, цветен език и силен смях.
Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите обявява 8 декември за Ден на траур!
Всички, които познаваха и обичаха проф. Димитров и желаят да отдадат своята последна почит към него, могат да го направят в аудитория 7 на ВУАРР (бул. „Дунав“ 78) на 8 декември 2020 година от 9 до 16 часа.
„Професоре, на нас ни остава да следваме духовните задачи, които ни завещахте в своите стихове, карикатури, песни, басни. Знаем, че ще продължите да ни пращате съвети и че ще виждаме небесните Ви знаци в цъфналите овошки и кивито в двора на вашето висше училище. Вие имахте усета и знанието да отдавате почит на личностите на науката и мъдростта, оставили своя следа в човешката история. Задължени сме да продължим Вашето духовно дело, затова няма да спрем. Благодарим на съдбата, че ни срещна по пътя ни!“, се казва в съболезнователното съобщение на ВУАРР.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини