718 педагози и училищни служители са тествани за коронавирус в областта, 600 чакат реда си

44-ма пациенти с коронавирус са на лечение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, по един са стационарно болните в Момчилград и Крумовград, отчетоха здравните власти на днешното видеозаседание на Областния кризисен щаб. В Кърджали осем от пациентите са настанени в инфекциозното отделение, 11 са в ПФО, 8 във Вътрешно отделение – Първа база и 16 във Втора. Всички са в сравнително добро общо състояние, на антибиотици и кислородотерапия. По данни на РЗИ  се наблюдава известно покачване на заболеваемостта, но, за щастие,  плавно. 138 са заразените за  последните  14 дни, което прави 87 на 100 000.

404 лица са под карантина, 151 - на домашно лечение, броят на починалите от началото на пандемията достигна 118. По график върви имунизацията на медиците. От началото на годината са направени общо 555 ваксинации. 376 са ваксинирани с първа доза, 179 с втора. Приключва ваксинираните на медиците от общинските и областната болница. 67 души или 28 % от персонала на Спешната помощ също са имунизирани.  

718 работещи в сектор образование са изследвани с антигенни тестове, констатирана е само една положителна проба. Около 600 педагози и помощен персонал, както и обитателите на социалните домове предстои да бъдат ваксинирани.  Идния понеделник в Кърджали пристигат нови 150 дози.

По линия на МВР са извършени 161 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, в това число на 148 търговски обекти, 35 хотела и къщи за гости и на264 физически лица. Издадени са 96 предупредителни протокола за констатирани нарушения.

Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини