Две катастрофи през почивните дни в областта, няма пострадали

Две са пътните произшествия на територията на областта през почивните дни, няма пострадали. По пътя от Момчилград към Крумовград, преди село Звездел, 71-годишен водач на лек автомобил „Фиат“ загубил контрол над управлението и се блъснал в еластична ограда. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Момчилград обезопасил автомобила и спрял притока на газ. Между селата Мъглене и Бенковски „Опел“, управляван от 38-годишен, ударил  насрещно движещ се автомобил „Ауди“. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кирково. 50-годишен се придвижвал с лек автомобил „Фолксваген“ и при проверка полицейски служители констатирали, че автомобилът е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Пожари и аварийно-спасителни дейности. 14 огнеборци са реагирали на подадени сигнали за пожари и аварийни ситуации през последните три дни в областта. Екипи на пожарната служба в Кърджали загасили запалени отпадъци в парк в града и запален контакт в къща. Няма нанесени щети. Спасителни екипи от РСПБЗН-Кърджали обезопасили кабел в жилище в областния град и съдействали за сваляне на болен до екип на спешни медици.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини