5 °C

Жените-социалистки с анкета за толерантността сред хората в областта

По повод 16 ноември - Ден на толерантността, жените социалистки от Кърджали, Крумовград и Момчилград проведоха допитване  сред гражданите с цел проучване мнението им по въпроси свързани с ТОЛЕРАНТНОСТТА в нашето общество. С помощта начленове на Младежкото обединение и техния председател Костантина Карабоюковабяха анкетирани, в по-голямата си част онлайн, 234 граждани от трите общини на възраст от 18/осемнадесет/ до 89/осемдесет и девет/ години. В анкетата участваха 161  жени и 73-ма  мъже. Анкетата бе създадена и обработена от Теодора Каракостова и Величка Георгиева от женското обединение.

        Резултатите показаха,че младите хора до 30- годишна възраст, тези до 50 и над 70 години са с формирано толерантно поведение  по отношение на различното мнение, начина на поведение при грубо отношение. Интересно е , че във възрастта  от 50 – 70години  се приема,че признак на слабост е да се отстъпва, а на  грубото отношение трябва да се отговаря по същия начин.

При отговор на въпроса: „Ако разберете,че  Вашият /ата приятел/ка е  с другасексуална ориентация. Ще го изоставите ли ?“ при  отделните възрастови групи се наблюдават  определени различия . Във възрастовата граница от 18  до 50  години почти всички анкетирани са  готови да подкрепят  своя приятел. На противоположно мнение са хората над 50- годишна възраст. Те са негативно настроени и 45% от анкетираните  не приемат хората с различна сексуална ориентация.

На въпросите свързани с етническата толерантност67 %от  всички участници подкрепят смесените бракове,обичаите  и приятелството с представители на  другите религии.

„Според Вас деца с трайни увреждания и специални потребности могат ли да учат заедно с останалите деца ?“ , това e следващия въпрос, включен в анкетата. Отговор „Да“ са посочили 79 %, а 21% категорично отговарят с „Не“.Твърде висок е процента на подкрепа от всички възрастови  групи към  хората с увреждания и  със специални потребности.

В анкетатабе включен и въпрос,свързан с извънредната ситуация в страната от коронавируса, а именно:„Бихте ли се включили като доброволец  в днешната пандемична обстановка?“

Общо 88 %казват „ да“, а 12 % - „не“. Интересно е, че жените тук по-смело подкрепят участието си като доброволци и надминават по проценти мъжете.Трогателно е ,че  млади хора на 18 и 19- годишна възраст, както и дама на 89години и  мъж на 86 години са  готови да се включат с помощ.

Въз основа на  резултатите от анкетата, която е една малка извадка  на мнението на определен кръг хора от нашето общество можем да констатираме, че анкетираните са толерантни хора, които проявяват разбиране, съпричастност и подкрепа към останалите членове на обществото. В този смисъл приемаме, че българското общество като цяло зачита социалните, културните, сексуалните и религиозни различия между хората- основни ценности за хармонично, мирно съжителстване.

Това съобщиха от местната централа на БСП.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ши
  Широко скроен
  1 0
  15:25, 16 ное 2020
  А защо само трите общини? Другите, където са турците и помаците?
  • Ко
   Кочо
   1 -1
   08:44, 17 ное 2020
   То при тях социалисти няма, затова ги няма.
 • 2
  Лю
  Любопитен
  2 0
  15:31, 16 ное 2020
  Добре е, ама тази т. карапостава бивш член на борда на болницата, МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНА Съветничка кога с другите морално не легитимни съветници ще се включат в дарителската кампания за болницата?
 • 3
  Пч
  Пчелар
  1 -1
  15:45, 16 ное 2020
  Браво на младежкото обединение, поздравления ! На редовите жени социалистки ад мирации!
 • 4
  За
  Запознат
  2 0
  16:33, 16 ное 2020
  Тази теодора не е ли съветник на милко, дето с държавни пари купуваше членове на СИК БСП за 100 - на преференции, кючуков около70 преференции, ясенова гласове на ДПС, съветници на гърба на Галя Атанасова, адвокат Сталев, Гроздан с по над 140 префер., а Назми Мюмюн е трети с близо 190 преференции, не можа да прескочи бариерата с броени гласове и споменатите. ПАРТИЯ значи МОРАЛ, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК значи също МОРАЛ! НЕ да дава пози като "вожда" и да се кичи.....
 • 5
  Со
  Социалист
  2 0
  17:42, 16 ное 2020
  10.33 Освен морал, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА в полза на хората, не страсти, кючеци и кубински ПУРИ! Не само получаване на около 900 лева на месец за общ. съветник и злоупотреба с държ. и партийни пари. Георгиева и Карабоюкова пазете се от вируса до Вас

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
07 мар 2021
Последни новини