ОУ"Св.св.Кирил и Методий" с инициативи за Деня на будителите

ПОКЛОН!

Свеждаме глави пред паметта на героите, борили се за пребъдването на българския дух

                                                                 Чест и слава, вечна слава

                                                                 Вам Будители народни!

                                                                 Ваш" та памет вдъхновява

                                                                 за светли дни!

По случай  1 ноември, Деня на народните будители учениците  и учителите  от ОУ "Св. Св.  Кирил и Методий", гр. Кърджали  организираха различни инициативи в чест на празника.

Подготовката за празника започна с изработване на венци, които украсиха класните стаи  в  училището, а началото беше поставено с изпълнение на патриотични песни. Учениците  припомниха имената на най-изявените будители, оставили следа в културната история на България.Малки репортери разказаха легендата за народните будители, рецитираха,  а някои ученици избраха един по-различен начин за илюстриране на смисловата страна на датата 1 ноември, като изработиха с помощта на  учителите си Лапбук. Гледаха презентации за живота и делото на книжовници и  просветители. Попълваха работни листи, рецитираха стихотворения и биографии. Учениците  отдадоха своята почит към будителите като  изработиха  свитъци и книгоразделители с мисли за тях.С малките кирилометодиевци се проведохаи  състезания по краснопис и правопис.За показаните знания и участие в празника всички ученици  получиха много награди. Честването  в училището се превърна в истински празник на духовността и приятелството. Факлите, които учениците запалиха с помощта на техните учители  напомниха, че огънят, който са запалили будителите и днес гори в сърцата на родолюбивите българи!

Директорът на ОУ "Св. Св.  Кирил и Методий", гр. Кърджали  госпожа Марияна Пеева поздрави всички ученици и учители от училището с думите -"Денят на народните будители сам по себе си е светлина, която ни кара да си спомним, да се поучим, да се борим и да се преклоним!Първи ноември далеч не е само празник, той е и символ – символ на вярата и спомена за миналото, което ще проправи пътя на бъдещето. Поклон пред паметта на всички светци, възрожденци, революционери, творци, борци и герои, посветили себе си на любимата майка България!"

Честит празник!


Това написаха от ръководството на училището до медиите.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини