С тържество отбелязаха Деня на народните будители в Момчилград

Градоначалникът Акиф Акиф присъства на традиционно тържествено, организирано от Синдиката на българските учители/СБУ/ в Момчилград за 1 ноември – Ден на народните будители. Тържеството се проведе в ресторант „Басейна” с участието на стотина преподаватели и педагози от училища и детски градини на територията на община Момчилград. Тук бяха още ресорният зам.-кмет Ерол Мехмед и Мюзейда Пашалъ, началник на отдел  "Хуманитарни дейности".

Синдикалният лидер на учителите в Момчилград Иванка Димова изтъкна значимостта на будителите и техния принос за развитието на културата. Тя изказа специални благодарности на община Момчилград за положените усилия и загриженост към училищата, детските градини и читалищата.

От своя страна кметът Акиф Акиф заяви в словото си, че българският свободен дух е силно величан в днешно време благодарение на делата на светите будители. „Всеки един от нас трябва да носи в себе си чувство на отговорност за утрешния ден, осъзнавайки, че будността е важна предпоставка за по-добро бъдеще на един народ”, отбеляза той.

За доброто настроение на преподавателите се погрижи местен диджей, а вечерта продължи с много музика и танци. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини