Арда се оказа по-пълноводна от Дунав

Арда (Кърджали) очаквано спечели “речното дерби” с гостуващия Дунав (Русе).  В среща от втория кръг на волейболната Суперлигана България кърджалийци изковаха чиста победа над русенци с 3:0 (25:14, 25:21, 25:16)* след малко повече от час игра пред пълните трибуни в зала Арпезос.

 Небесносините натиснаха своите гости със сервис и бързо сломиха съпротивата на съперника.  В първата и третата част волейболистите на Иван Халачев наложиха пълно надмощие и ги затвориха с убедителна разлика.  Единствено в началото на втория гейм русенци показаха зъби и дръпнаха в резултата с 5:1, но Арда бързо събра водите си и обърна течението в своя посока.

 Топреализатор на мача стана диагоналът Кирил Хаджиев с 12 точки за победителите.  Центърът Георги Димитров добави 10, цели 6 от които директно от сервис.  Арда наниза общо 10 аса в мача срещу нито един за отбора на Христо Илиев.  Най-резултатен за Дунав бе диагоналът Теодор Бодуров с 10 точки.

 За момента Арда заема второто място в класирането с максимален актив от 6 точки и 6:0 гейма и малко по-слабо точково съотношение от Монтана (Монтана).  Дунав е в дъното на таблицата без нито един спечелен гейм.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини