Колбасите за богаташи чезнат от Кърджали, стандартът „Стара планина” отива в миналото

Месните продукти за богаташи от стандарта „Стара планина” бавно , но методично чезнат от Кърджали. Кърджалийци ги отбягват, както заради високите цени, така и заради съмнителното им качество.

 Колбасите и карначетата изчезнаха най-напред от кварталните бакалии. В момента те са загърбени и в градските вериги магазини. В „Мараш” липсват, а в „Перфект” се предлага силно  ограничен асортимент на фирмите „Бони” и „Тандем”. Предлагането е толкова слабо,че е почти незабележимо. В хипермаркетите картината е същата. ”Билла”, която продава български продукти предлага ограничени количества, заради слабото търсене. В „Лидъл” пък въобще не им обръщат внимание.

  Ще припомним,че стандартът „Стара планина” бе въведен от бившия земеделски министър от ГЕРБ Мирослав Найденов, след като стана публична тайна, че ядем некачествени колбаси и сурови местни продукти. Още тогава цената бе непосилна за българите. Найденов обаче си направи пиар,но през октомври 2010 г.гръмна скандал, че фирмите- производителки слагат повече от допустимите 0,25%  соя. Медийният шум срина продажбите, а властта се опита да замаже скандала, за да не навреди на фирмите-производителки.

  Според крупни търговци на хранителни стоки в последно време липсата на контрол е сринала качеството и интереса към продуктите „Стара планина”в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини