Ще вечерят ли французите по-рано като англичаните заради вечерния час

Изображение 1 от 2

    Ресторантьорът Паскал Мусе има ново меню, като се надява да убеди клиентите да променят навиците си и да вечерят по-рано, подобно на англичаните, заради въведения в отговор на коронавируса вечерен час в Париж, информира Ройтерс.

    Парижани могат да си възползват от предложението му "След работа" на цена 19 евро - включващо фоа гра, глигански пастет и калмари до 20 часа - един час преди да влезе в сила вечерния час в столицата и осем други града. Това е времето, в което при нормални условия, те обмислят предястието.

    Мусе, чийто ресторант "При Франсоаз" е популярен сред депутатите, добавя две чаши бира или вино, за да помогне по-лесно да бъде преглътната ранната вечеря.

    Казваме си, че имаме две опции - да затваряме вечер и да гасим лампите или да направим нещо положително, коментира той, след като миналата седмица бяха обявени нови ограничения и секторът трябваше да се адаптира за 48 часа.

    Французите отдавна се смятат за по-изтънчени в кулинарно отношение от британските си съседи.
    Те не приемат радушно перспективата да вечерят прекалено рано или да бързат с виното и, за някои, все още не е ясно дали подобно поведение сега може да бъде допустимо.

    Ще видим дали ще можем да се приспособим към англосаксонския навик да вечеряме в 19.30, каза 53-годишният самонает Дени Александър, докато вечеря с приятел в ресторант.

    Други, като Ксвавие Деманюр, който притежава пет бара и ресторанта, прибягват до доставки на храни, които са разрешени и след вечерния час, за да могат да свържат двата края през шестте седмици, за които е въведено ограничението.

    Той казва, че на персонала му е трудно да се приспособи.

    "Барманите ми станаха момчета за доставки. Логично, малко е хаотично", допълва той.

    Те обаче все още имат поне един решително небритански щрих на изисканост, на който да разчитат - доставката на храна в порцеланови чинии. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини