Леман Али даде символичен старт на кампанията за раздаване на хранителни пакети в Кърджалийско

Заместник областният управител Леман Али даде символичен старт на кампанията по раздаването на индивидуалните хранителни пакети в Кърджалийскопо  Оперативната  програма за храни  и/или основно материално подпомагане – план 2019 г, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещите се. В списъците с правоимащи са включени 7 895 жители на областта, от които 7 164 /едночленни и двучленни семейства/ ще получат по един хранителен пакет, а 731 души / семейства с трима и повече членове/ – по два. Един хранителен пакет съдържа 33 опаковки от 16 вида трайни продукти  с общо тегло 22,7 кг.

В областта са разкрити 8 временни пунктове на БЧК, като в три от тях раздаването започна днес - Кърджали, Джебел и Крумовград. На 7 октомври /сряда/ ще бъде отворен Временният пункт в Момчилград, а на 8-ми /четвъртък/ - в Ардино.Останалите три пункта – в Черноочене, Кирково и Чорбаджийско ще стартират поетапно до 15 октомври. Крайният срок за получаването на индивидуалните хранителни пакети е 30 ноември 2020 - та.

За доброволците и служителите, ангажирани с предоставянето на храните, са осигурени шлемове, маски, ръкавици и дезинфектанти. От БЧК напомнят на правоимащите лица да спазват всички противоепидемични мерки, свързани съсзадължителната физическа дистанция и носенето на лични предпазни средства.

Паралелно лектори и доброволци на БЧК извършват индивидуални консултации по 5 вида мерки за подпомагане, съпътстващи хранителната програма.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини